NIEUWS

Raf tijdelijk gesloten (update)

Marc Brekelmans | 23 maart 2010

Wegens een interne reorganisatie zijn per heden de winkels van Raf in Amsterdam en Hilversum gesloten. 

Raf Digital Music, de CD/DVD/Blu-ray afdeling in de Rijnstraat in Amsterdam, is wel geopend. Ook de balie van de Technische Dienst is voor het afhalen van reparaties geopend.

In de loop van volgende week zal meer duidelijkheid komen over de status van het bedrijf, daarvan zal dan op de website van Raf (en HiFi.nl - red.) mededeling worden gedaan.

Update 23 maart 2010:
In een interview met het Parool (22/3/10) verklaart Raf-directeur Ton Smeets dat er door de Rabobank een streep zou zijn gehaald door de kredieten van het bedrijf. Hierdoor zijn ook de rekeningen geblokkeerd en had Raf geen andere keuze dan de winkeldeuren te sluiten. Volgens eigenaar Rafalowicz en directeur Ton Smeets was er echter geen aanleiding de financiering stil te leggen: "2009 was een slecht jaar, voor iedereen. Maar we hebben maatregelen getroffen door ons winkelpand in Utrecht en onze zaak in Kampen te verkopen."

Met nadruk stelt Rafalowizc dat Raf niet failliet is en dat vorige week alle spullen die verkocht waren aan klanten uit zijn geleverd. Ook de technische dienst draait volgens Smeets gewoon door.  Rafalowizc spreekt de hoop uit later deze week meer duidelijkheid te kunnen verschaffen aan leveranciers en klanten.


EDITORS' CHOICE