NIEUWSIsotek

IsoTek introduceert EVO3 netspanningsfilter


Redactie HiFi.nl | 11 maart 2010 | Isotek

(ingezonden mededeling)

Met de EVO3 Aquarius introduceert IsoTek  de opvolger van de bekroonde GII MiniSub netspanningsfilter/-conditioner. Volgens de importeur zorgt de EVO3 voor een meer dynamische weergave met strakker laag, meer ruimte en `lucht` bij een schonere geluid- en beeldweergave voor een betaalbare prijs.

De EVO3 Aquarius netspanningsfilter/-conditioner is ook ontwikkeld om uw Home Theater-systeem tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld piekstroom of overspanning te beveiligen. De EVO3 Aquarius heeft twee zware (16 A) en vier middelzware (5 A) aansluitingen, elk volledig van elkaar geïsoleerd en onafhankelijk gefilterd. Alle aansluitingen hebben thermomagnetische zekeringen plus een zelfherstellende piekstroom-beveiliging. De vier middelzware aansluitingen hebben Adaptive Gating-technologie, waarbij de filterwerking wordt aangepast aan de stroomsterkte.


Foto: de nieuwe IsoTek EVO3 Aquarius
 
In een Home Theater-systeem zijn vooral de beeldweergave-componenten gevoelig voor netstroom problemen. Een goede netspanning conditioner kan dan ook een positief effect op de beeldkwaliteit hebben: minder storingen, meer detaillering en een rustiger beeld. Bijzonder is de zelfherstellende piekstrookbeveiliging. Na een piek herstelt het systeem zich meteen, zodat de aangesloten apparatuur beveiligd blijft. Bij andere systemen moet de beveiliging vaak gereset worden, waardoor de beveiliging slechts éénmalig is.

De bedrading is volledig symmetrisch opgebouwd (de K.E.R.P.-technologie) voor maximale stooronderdrukking. Bij de K.E.R.P.-technologie (Kirchoff’s Equal Path of Resistance) is de bedrading volledig symmetrisch uitgevoerd. Hierdoor worden stoorsignalen maximaal onderdrukt en hebben de afzonderlijke aansluitingen geen enkel effect op elkaar. Dit zorgt volgens de importeur voor een meer coherent geluidsbeeld. De filters zijn volledig nieuw ontworpen en elke aansluiting is volkomen gescheiden van de andere. De massieve (9 kg) aluminium behuizing zorgt daarbij voor extra afscherming (Faraday-kooi) en aarding.

Prijs en beschikbaarheid
De IsoTek EVO3 Aquarius is leverbaar voor 999 euro en de Extreme Power Cable netkabel voor 499 euro, dus samen 1498 euro. 

EDITORS' CHOICE