NIEUWS

Draadloos A/V met Marmitek GigaView745


Redactie HiFi.nl | 25 februari 2010

(ingezonden mededeling)

Marmitek introduceert de GigaView745, een digitale Audio/Video zender bedoeld voor apparatuur die nog niet is voorzien van HDMI. Het apparaat stuurt draadloos het signaal van uw A/V apparaat naar iedere gewenste ruimte van het huis. Volgens de fabrikant gebeurt dit zonder kwaliteitsverlies.

De consument kiest volgens Marmitek vaak nog kabels boven draadloze toepassingen voor een meer zekere oplossing en voor de kwaliteit van de signaaloverdracht. Volgens Marmitek doet de signaaloverdracht van de GigaView745 niet onder voor de betere AV kabels over dezelfde afstand. Het apparaat biedt een oplossing als de afstand tussen de A/V bron en de televisie niet met een kabel overbrugd kan worden, bijvoorbeeld omdat er geen leidingen lopen.Als u één settop box heeft, en ook op een tweede televisie digitaal tv wilt kunnen kijken dan volstaat het om de GigaView745 aan te sluiten op de settop box. U kijkt hierbij dan óf op tv1, óf op tv2. Gelijktijdig op beide tv’s kan ook, maar wel altijd naar hetzelfde kanaal.

De GigaView745 is geschikt voor ieder AV apparaat voorzien van SCART, Composiet of s-video uitgang, zoals bijvoorbeeld dvd-spelers, satellietontvangers, decoders, settop box of HDD-recorder. Met de Marmitek Connect236 switcher kunt u ook het signaal van meerdere bronnen doorsturen naar een (tweede) televisie.

De Marmitek GigaView745 maakt gebruik van WiVi techniek. Deze techniek verstuurt het audio/video signaal draadloos, storingsvrij en beveiligd. Het digitale signaal overbrugt een afstand tot 100 meter vrij veld en tot 30 meter door vloeren en muren, volgens Marmitek zonder kwaliteitsverlies.
 
Prijs en beschikbaarheid
De Marmitek GigaView745 heeft een adviesprijs van 299 euro incl. BTW en is per direct leverbaar.  

EDITORS' CHOICE