NIEUWS

Doe-het-zelf platenpuck

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2010

Een interessant (hoewel soms omstreden) onderdeel van de hifi-hobby is tweaking. Tegenstanders betogen dat veel commercieel verkrijgbare tweaks voodoo-achtige geldklopperij zijn, voorstanders weten dat fabrikanten van hifi-apparatuur uit kostenoverwegingen regelmatig bepaalde geluidsverbeterende maatregelen achterwege laten.

Hoe dan ook, tweaks kunnen een verandering in de weergave veroorzaken, en daarmee is ook vast te stellen dat die veranderingen soms daadwerkelijk verbeteringen zijn. In de categorie `baat het niet, dan schaadt het niet` vallen ongetwijfeld de doe-het-zelf tweaks die gemakkelijk en goedkoop te vervaardigen zijn, en die geen ingrijpende verbouwing van het te tweaken apparaat vergen.

Op Canadahifi.com lazen we een instructie voor het maken van een eenvoudige, maar verrassend doeltreffende platenklem, gemaakt van een ijshockeypuck. Kan geen kwaad het eens te proberen, lijkt ons.


(Foto: Canadahifi.com/Giovanni Militano)

Het originele bericht is in goed leesbaar en begrijpelijk Engels geschreven. Er wordt een duidelijke werkinstructie gegeven met goede tekeningen. Het lastigste onderdeel van deze tweak zal zijn om een boor van 9/32 inch te pakken te krijgen, maar een goed gesorteerde ijzerwarenzaak moet er wel aan kunnen komen.

Lees meer op Canadahifi.com.


EDITORS' CHOICE