NIEUWSSoundsmith

Soundsmith Strain Gauge bij It Harkstee


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2010 | Soundsmith

(Ingezonden mededeling)

Op zaterdag 13 februari is bij hifistudio It Harkstee in Twijzelerheide de mogelijkheid  voor alle noordelijke analoogfans om het Soundsmith Strain Gauge element te bewonderen en te beluisteren. (Liefhebbers van beneden de grote rivieren zijn trouwens ook van harte welkom!)

Dit element heeft de afgelopen tijd de analoge gemoederen aardig weten te beroeren. Rene van Es heeft dit element onlangs getest voor HiFi.nl. Zijn bevinding "Als het ding speelt, zakt je mond open. Plaatruis? Vervorming? Elektrische ruis? Brom? Het is er niet of nauwelijks. Er is wel een natuurlijkheid die ongekend is. Een totaal gebrek aan kleuring, een achtergrond die zo stil is, dat elk minidetail te horen valt. Ineens gaan sommige nummers in elkaar over omdat de laatste toon blijkt uit te sterven tot de eerste van de volgende track begint (altijd gedacht dat daar ruimte tussen zat)." (lees de volledige tekst hier)

Het element maakt gebruik van een ongebruikelijke techniek die er voor zorgt dat er geen phonotrap meer nodig is. Hoe dit werk vertellen we u graag op 13 februari. De prijs van een Soundsmith Strain Gauge element bedraagt  5500 euro maar dat is dan inclusief de meegeleverde spanningsversterker die de phonotrap vervangt. Voor deze demonstratie zal gebruik worden gemaakt van de volgende set: Acoustic Signature Analog One mkIII draaitafel met Dynavector DV507 mkII tonearm, Leema Tucana versterker en Sonics Allegra luidsprekers.

Zaterdag 13 februari van 11u tot 17u, de koffie staat klaar

Hifistudio It Harkstee
Bjirkewei 11
9287 LA Twijzelerheide
info@itharkstee.nl
www.itharkstee.nl
06-14944640

EDITORS' CHOICE