NIEUWSMonster

MONSTER Green Power en HD CleanPower

Redactie HiFi.nl | 19 januari 2010 | Monster

(Ingezonden mededeling)

Met steeds beter wordende apparatuur wordt ook iedere schakel in de Audio/Video keten steeds belangrijker. Echter, helaas wordt te vaak de netspanning vergeten. Want zonder netspanning is er helemaal geen film op de tv en klinkt er geen concert uit de luidsprekers.

Helaas is de kwaliteit van de netspanning bij u thuis niet perfect, want voordat de netspanning bij u thuis komt heeft deze vele tientallen vaak honderden kilometers afgelegd en tijdens deze reis is deze blootgesteld aan allerlei invloeden. Denk hierbij aan radiogolven en allerhande elektromagnetische interferenties. Deze, inmiddels vervuilde, netspanning wordt rechtstreeks naar uw wandcontactdoos getransporteerd. Naast vervuiling buitenshuis staat de netspanning ook bij u thuis onder invloed van allerlei vervuilende zaken als een koelkast, draadloze thuisnetwerken en mobiele telefoons. Kortom als de zo broodnodige spanning eindelijk bij uw kostbare audio- en videoapparatuur aankomt, is er van de schone 230 Volt sinus uit de stroomcentrale weinig “schoons” meer overgebleven. Dit heeft tot resultaat dat de apparatuur niet optimaal functioneert; er komen spikkels in het beeld en uw geluidsinstallatie presteert niet optimaal.

Monster heeft hier alweer meer dan tien jaar geleden een remedie tegen gevonden in de vorm van de CleanPower PowerCenters. Slimme en unieke “stekkerblokken” die dankzij geavanceerde filtertechnologieën de meeste vervuiling uit uw netspanning verwijderen en zo audio- en videoapparaten weer optimaal laten functioneren. Maar de eisen zijn veranderd sinds de komst van hoogwaardige Full HD televisies en HD bronnen als Blu-ray spelers. Naast schone stroom is ook de aandacht voor het milieu is de afgelopen jaren flink toegenomen. Monster is daarom enkele jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van PowerCenters die aan de hoge eisen van HD apparatuur kon voldoen én de energierekening drastisch kon gaan verminderen door stand-by of sluimerverbruik effectief aan te gaan pakken.

Met trots presenteert Monster dan ook de nieuwe lijn PowerCenters met HD CleanPower filtering en Green Power technologie. De lijn bestaat uit vier verschillende modellen, twee met Green Power technologie en twee zonder. De vier nieuwe PowerCenters beschikken allen over HD CleanPower filtratie voor een optimale beeld- en geluidsweergave, ook bij gebruik van hoogwaardige bronnen als Blu-ray en HD televisie ontvangst. HD CleanPower zorgt voor een optimale filtering waardoor ongewenste netspanningvervuiling uw apparatuur niet bereikt, HD CleanPower gaat een stap verder dan de conventionele Monster CleanPower technologie door rekening te houden met de extra vermogenseisen en filtering op een grotere bandbreedte.

Monster Green Power zorgt voor een effectieve kostenbesparing van uw energierekening door randapparatuur, welke aangesloten is op de Green Power aansluitingen, uit te schakelen zodra het hoofdapparaat, bijvoorbeeld een televisie of AV receiver, wordt uitgeschakeld. Stand-by energiebesparingen tot wel 70 euro per jaar zijn zeker mogelijk door niet gebruikte apparatuur als gameconsoles en (kabel) decoders volledig uit te schakelen! De Green Power functionaliteit is trouwens naar wens ook uit te schakelen.

Naast besparing en verbetering van de prestaties leveren de Monster PowerCenters ook nog eens een optimale bescherming tegen piekspanningen en blikseminslag. Alle Monster PowerCenters zijn namelijk voorzien van Dual Mode of zelfs Tri-mode bescherming. Hoe beter de PowerCenter, hoe hoger de beschermingscapaciteit van het PowerCenter, ofwel hoe meer piekvermogen de PowerCenter zelf op kan vangen voordat deze zichzelf hoeft op te offeren om uw apparatuur te beschermen. En heeft u alles aangesloten volgens de instructies in de handleiding dan geldt ook de unieke “connected warranty” van minimaal 200.000euro. Want mocht er ondanks het juiste gebruik van de PowerCenter er toch iets mis gaan dan vergoedt Monster de geleden schade* !

De Monster PowerCenter bieden in totaal vier voordelen:

  • Bescherming en beveiliging o.a. dankzij keramische MOV’s
  • Verbetering van de prestaties, nu nog beter met HD CleanPower
  • Besparing op uw energierekening dankzij Green Power
  • Aansluitgemak want eenvoudig al uw apparatuur aansluiten

De vier nieuwe Monster PowerCenters zijn:
HDP850G met Green Power en HD CleanPower filters, verkoopprijs 159,95 euro
HDP750G met Green Power en HD CleanPower filters, verkoopprijs 129,95 euro
HDP650 met HD CleanPower filters, verkoopprijs 99,95 euro
HDP450 met HD CleanPower filters, verkoopprijs 79,95 euro
De HDP750G en HDP450 zijn direct leverbaar, de HDP850G en HDP650 zijn medio februari leverbaar.

(*zie de handleiding voor de uitgebreide voorwaarden)

Meer informatie en verkoopadressen kunt u vinden op www.lookenlisten.nl of neem contact op met het Look en Listen info- en democentrum in Geldermalsen, telefoon 0345-588082.


EDITORS' CHOICE