NIEUWSGoldmund

Goldmund Blu-ray speler van 135.000 dollar

Redactie HiFi.nl | 10 december 2009 | Goldmund

(gezien op internet)

Als Goldmund ergens de naam ‘Reference’ aan meegeeft, dan weet je dat het iets bijzonders èn duur is. De maker van ultra-high end av-apparatuur uit Zwitserland heeft de Eidos Reference Blu-ray speler uitgebracht, en voldoet inderdaad aan beide.

De speler is slechts beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 50 exemplaren, maar de vraag is hoe snel deze verkocht zullen worden met het astronomische prijskaartje van 135.000 dollar?


Foto: de Goldmund Eidos Reference Blu-ray speler

Het is een zwaar gedempte machine geworden met een totaalgewicht van 82 kilogram, opgebouwd uit messing en aluminium. Het transport wordt gedragen door vier geveerde voeten op zijn eigen tafel. De voeding is compleet geïsoleerd van het transport.

Ondanks de opbouw zijn er wel een aantal minpuntjes aan te wijzen in het ontwerp. Allereerst is het geen universele speler: hij speelt geen dvd-audio of sacd`s af. Ook zijn de analoge uitgangen gebalanceerd en is de analoge surround-uitgang zes-kanaals en niet acht-kanaals – wat niet meer dan logisch zou zijn voor een 7.1 systeem.

Dit artikel is samengevat. Kijk op AVBlog voor het volledige artikel.

MERK

EDITORS' CHOICE