De Groef audio bestaat 40 jaar

Redactie HiFi.nl | 04 december 2009

(ingezonden mededeling)

De Groef audio in Groningen bestaat veertig jaar. Eind 1969 startte de Groef in de Groningse Steentilstraat met de verkoop van audio-apparatuur.

De Groef werd een speciaalzaak waar de betere en `beste` apparatuur te koop is. En wie jarig is, trakteert. In december geeft de Groef audio veertig euro korting op een deel van het assortiment.

Als een van de weinige bedrijven beschikt de Groef over een eigen technische dienst. Het assortiment, de klantgerichte benadering en de service weet een grote schare klanten te waarderen, ook van buiten Groningen.

1969: luidsprekers
Eind jaren zestig begon de audiospeciaalzaak met de verkoop van Altec luidsprekers. Ook produceerde de Groef zelf high-end luidsprekersystemen. Apparatuur van Quad of McIntosh maakten de hifi systemen compleet. Veel horecagelegenheden in de stad draaiden met installaties van de Groef.

In de loop van de jaren kwamen er meer en goedkopere merken op de markt. Een goede audio-installatie werd daardoor voor een breder publiek bereikbaar. In de jaren tachtig introduceerde Philips de eerste generatie cd-spelers. Daarmee brak het digitale tijdperk aan. Diverse digitale systemen als DCC, DAT en Minidisc kwamen in de jaren negentig op de markt, met wisselend succes.

Elpee, cd en usb
Anno 2009 is het uitwisselen en afspelen van muziek via draagbare geluidsbronnen en computers – voor een deel van het publiek – belangrijk geworden. De Groef audio speelt op deze ontwikkelingen van de markt in en is zich er tegelijk van bewust dat veel liefhebbers een elpee nog altijd prefereren boven elke andere geluidsbron. Platenspelers, elementen en naalden zijn nog altijd volop voorradig, maar ook een moderne USB-DAC om computermuziek te optimaliseren behoort tot het assortiment.

Nieuw: webshop
Binnenkort opent de Groef audio een online filiaal. Daarmee kunnen klanten op elk gewenst moment, achter hun eigen pc, aankopen doen. Ook kunnen ze snel een overzicht krijgen van het volledige assortiment in de winkel. Het digitale filiaal is begin 2010 bereikbaar via webshop.degroefaudio.nl

Met veertig jaar ervaring en voorbereid op de toekomst wil de Groef audio nog vele jaren `het verschil` blijven maken in audioland.


EDITORS' CHOICE