NIEUWSNeat

Neat introduceert Petite SX


Redactie HiFi.nl | 29 november 2009 | Neat

(Gezien op internet)

Neat Acoustics heeft via haar website de Petite SX speaker geïntroduceerd.

De Petite SX weergevers zijn een directe ontwikkeling van de klassieke tweeweg weergever die in 1989 al het levenslicht zag. Het model stoelt op een basreflex systeem en belooft volgens Neat Acoustics een volwaardige luidspreker te zijn met een opmerkelijke weergave van alle types muziek.

De grote driver van de Petite SX is de jongste versie van de driver uit de Ultimum serie. Een combinatie van bewerkt papier met een ferriet magneet samenstelling zorgen samen met de `geluchte` spreekspoel voor een flinke geluidsdruk zonder compressie. Ook de 25 mm dometweeter  is gedempt en geplaatst in een niet-resonerende behuizing. De baspoorten van de vierde generatie Petite speakers zijn naar wens te dempen met bijgeleverde `open cell` schuimpluggen. Ook het voor de behuizing gebruikte mdf is speciaal geselecteerd, omdat volgens Neat Acoustics niet al het mdf gelijk is in de structuur.

De weergevers vragen minimaal een 25 Watt versterker, hebben een 8 Ohms impedantie en een gevoeligheid van 86 dB/1 Watt. De klant kan kiezen uit de kleuren Oak, Maple, Cherry, Walnut, Rosenut en Black Ash. Ook zijn er speciale stands ontworpen voor de Petite SX, die tegen meerprijs geleverd zouden kunnen worden.

De prijzen of leverbaarheid voor Nederland zijn op dit moment nog niet beschikbaar, maar zullen op zeer korte termijn bekend worden gemaakt.

Bron: Neat Acoustics

EDITORS' CHOICE