Polectro wordt deel van BCC

Redactie HiFi.nl | 02 november 2009

(gezien op internet)

De Amsterdamse elektronicaketen BCC neemt de twee winkels en webshop van het tevens Amsterdamse Polectro over. Ook alle garantieverplichtingen gaan naar BCC. Fred Pool, oprichter van het familiebedrijf Polectro, overleed vorig jaar, en de overname is een indirect gevolg hiervan.

Financiele details zijn niet bekend gemaakt. De naam Polectro gaat verdwijnen en de vestiging in Buitenveldert zal het vlaggenschip van de BCC-keten worden. De andere vestiging wordt een gewone BCC zaak.


Foto: demonstratieruimte bij Polectro Plaza

Polectro is voortgekomen uit het Amsterdamse Van Pool tot Pool – later Megapool. Na het overlijden van oprichter Fred Pool bleek er binnen de familie geen opvolger waarna gezocht is naar een overnamepartij. BCC heeft volgens een woordvoerder van de familie een vergelijkbare cultuur als Polectro. Een overname lag dus voor de hand. 

Als gevolg van de overname wordt de BCC-vestiging in Amstelveen gesloten. Deze wordt in het nieuwe BCC Plaza (voorheen Polectro Plaza) `geschoven`. De overname heeft volgens BCC-topman Peter Brussel overigens geen gevolgen voor het personeel van beide ketens.


EDITORS' CHOICE