Joosen Audio-Video: een halve eeuw jong


Redactie HiFi.nl | 23 oktober 2009

(ingezonden mededeling)

We schrijven het jaar 1959. De technische ontwikkeling van radio en (zwart-wit) TV stond nog in haar kinderschoenen. Veel huishoudens waren al in het bezit van een tafelradiotoestel en sommige hadden zelfs de zo begeerde zwart-wit TV. Deze met radiolampen ontworpen toestellen waren over het algemeen storingsgevoelig. Er waren echter weinig vakkundige technici die dit soort apparatuur deskundig konden repareren.
 
Dhr. Frie Joosen, zelf radiotechnicus, zag het gat in de markt en richtte: “Technisch Bureau Joosen” op. Dit bleek een succesformule. Van heinde en verre werden defecte apparaten aangeboden voor reparatie. Het eenmansbedrijf groeide binnen enkele jaren uit tot een bloeiend bedrijf met een tiental medewerkers.Veel handelaren uit Tilburg en de omliggende dorpen en ook veel particulieren wisten de weg naar de Beneluxlaan in Tilburg te vinden. Service en klantgerichtheid stonden ook toen al zeer hoog in het vaandel. Ook ‘s avonds en in de weekeinden werden noodzakelijke reparaties aan huis verricht. Voor de monteurs die soms buiten Tilburg woonden was zelfs een speciale slaapkamer beschikbaar zodat ze na een lange avond repareren de rit huiswaarts bespaard bleef en ze tevens paraat bleven voor de volgende storingsmelding.
 
De verkoop van nieuwe apparatuur kreeg bij Joosen steeds meer de nadruk. De tot dan toe beperkte showroom werd sterk uitgebreid. Ruim 20 jaar geleden nam Willem Paymans de zaak over van Frie Joosen. De firmanaam werd aangepast naar het hedendaagse Joosen Audio-Video. Ook deze nieuwe richting bleek door de jaren heen een doorslaand succes. Door een uitgekiend inkoopbeleid, samen met een zeer sterke Europees opererende inkooporganisatie, wist men de verkoopprijzen zeer concurrerend te houden. Service en klantgericht denken zijn nog steeds de peilers waarop Joosen Audio-Video rust.Daar waar sommige Audio-Video zaken het in deze tijd moeilijk hebben staat Joosen Audio-Video ook na een halve eeuw nog jong en sterk in deze dynamische markt en is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste Audio-Video zaak van Tilburg en omgeving.

EDITORS' CHOICE