NIEUWSMarantz

Marantz UD8004 met vriendelijker prijskaartje

Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2009 | Marantz

Als alternatief op het prijzige (5500 euro) en kolossale vlaggenschip van Marantz, de UD9004 universele Blu-ray speler, komt de fabrikant met de UD8004. Ook deze speler kan Blu-ray discs, cd`s, sacd`s en dvd`s lezen, maar is een stuk kleiner en heeft bovendien een vriendelijker prijskaartje.

De UD8004 maakt gebruik van een hele reeks technologieën uit het vlaggenschip en levert volgens Marantz referentiekwaliteit bij het afspelen van cd`s en Blu-ray discs. Zijn video-integriteit staat garant voor toonaangevende Blu-ray beelden en hij verbetert de kwaliteit van dvd`s dankzij de Anchor Bay ABT2014 videoprocessor.

Er wordt gebruik gemaakt van een nieuw ontwikkeld en gepatenteerd loopwerk dat de discs eerst nauwkeurig uitleest. De lade is vervaardigd van een polymere legering dat met zijn robuuste kenmerken een ultrastijf platform biedt en daarmee alle trillingen die het videosignaal nadelig kunnen beïnvloeden elimineert.

Audio wordt afgehandeld door drie afzonderlijke audio boards met Current Feedback technologie die gevoed worden door hun eigen transformator. Er wordt gebruik gemaakt van 192kHz/24-bit DAC’s van Burr-Brown, symmetrische circuitindeling met korte, gespiegelde signaalpaden voor een precies stereobeeld, Marantz’ eigen HDAM-SA2 signaalversterkers, speciaal ontworpen en individueel geselecteerde componenten teneinde uit te komen bij de vergulde uitgangen. De ‘Pure Direct’ mode verbetert de geluidskwaliteit verder doordat deze onnodige elektronica uitschakelt die het audiosignaal zouden kunnen aantasten.

Het nieuwe M1-ontwerp omvat een voorpaneel dat vervaardigd is van een combinatie van aluminium met een composietmateriaal en past perfect bij de rest van de Marantz receiver- en versterkerlijn. Het dubbellaags chassis en de dubbellaagse bovenplaat zorgen voor een hoge stijfheid van het gehele apparaat en draagt bij aan het minimaliseren van vibraties.

Het volledig gespecificeerde ontwerp omvat een HDMI 1.3a-uitgang met 36-bit Deep Color ondersteuning, Profile 2.0 voor BD-Live mogelijkheden, ingebouwde decoders voor de High Definition audioformaten Dolby TrueHD en DTS-HD High Definition en de mogelijkheid tot 24FPS (frames per seconde). De speler is ook voorzien van een SD-kaartlezer die geschikt is voor SD-HC (Secure Digital High Capacity) kaarten voor het afspelen van WMA, MP3, AVCHD en JPEG.

Prijs en beschikbaarheid
De UD8004 zal vanaf november 2009 verkrijgbaar zijn voor een prijs van  2499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE