Beter Beeld & Geluid presenteert D-Box systeem

Redactie HiFi.nl | 14 oktober 2009 | D-Box

Beter Beeld & Geluid is de eerste in Nederland met het spectaculaire D-BOX Motion Code systeem. Hiermee wordt het een filmkijker mogelijk gemaakt een film niet alleen te zien en te horen, maar ook te voelen. Op 22, 23 en 24 oktober presenteert de winkel het systeem.

Het systeem gebruikt bewegingscodes specifiek ontworpen voor iedere film, televisie-uitzending of video-game. Deze codes worden naar een beweging-genererend systeem gestuurd, ingebouwd in een platform of stoel. De bewegingen zijn perfect gesynchroniseerd met de actie op het scherm, voor een realistische beleving.


Foto: D-Box Motion Code systeem bij Beter Beeld & Geluid

Er zijn op dit moment al meer dan 850 titels met D-BOX Motion Code ondersteuning. Veel Hollywood studios zijn begonnen met het standaard meecoderen van D-BOX Motion Code op Blu-ray Discs. Zo begint D-BOX volgens Beter Beeld & Geluid langzaamaan een wereldwijde standaard te worden.

De bewegingen die door het systeem worden gegenereerd, zijn meer dan `trillingen`. Zo kan D-BOX een stoel laten kantelen naar links/rechts, naar voor/achter, omhoog/omlaag en trillingen doorgeven. Hiermee worden dus alle bewegingen mogelijk en kan de kijker zelfs g-krachten ervaren.


Foto: D-Box toepassing op stoel

Waar het voor de een niet heftig genoeg kan zijn en voor de ander het wel wat minder mag, is er een `volumeregeling` voor de bewegingen in het systeem ingebouwd die per stoel is te regelen.

Om het D-BOX systeem te presenteren, organiseert Beter Beeld & Geluid in Hilversum op 22, 23 en 24 oktober een spectaculaire show. Stuur een mail naar het e-mail adres info@beterbeeldengeluid.nl om u in te schrijven.

EDITORS' CHOICE