Introductie Wilson Benesch ACT C60 bij art`s audio


Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2009 | Wilson Benesch
(ingezonden mededeling)

Op zaterdag 10 oktober introduceren art`s audio en Audio Excellence de nieuwe Wilson Benesch ACT C60. Deze `super` versie van de bekende ACT is op veel punten verbeterd ten opzichte van de `gewone` versie. Wilson Benesch breidt met deze nieuwe luidspreker de `wide bandwith` serie naar boven uit.

De `wide bandwith` technologie werd in 2007 in de Trinity geïntroduceerd. `Wide bandwith` in dit verband staat voor uitbreiding van het spectrum dat de luidspreker weer kan geven. Boven de tweeter is een met goud opgedampte keramische dome gemonteerd die het hoogfrequente deel van het spectrum  uitbreidt. Dit levert volgens Wilson een uiterst verfijnde en zeer gedetailleerde hoogweergave op, zonder een spoor van scherpte of stress.

Verder is in de ACT C60, net als in de Trinity, de laag-middenweergever ongefilterd gemonteerd. Dit resulteert in een bijzonder schone midden- en laagweergave omdat je de driver direct aan de eindversterker koppelt. Maar Wilson Benesch gaat nog verder met de ACT C60; de koolstofvezel waarvan een groot deel van de kast is vervaardigd is voorzien van `nano-tubes`. Een fijne koolstofstructuur die een verdere verhoging van de stijfheid van de kastconstructie als resultaat heeft.

Alles bij elkaar een staaltje van technisch kunnen met muzikale kwaliteiten zoals we dat van Wilson Benesch mogen verwachten. De prijs van deze luidsprekers is 19.500 euro in de basis uitvoering. Om deze luidspreker vol tot zijn recht te laten komen, passen art`s audio en Audio Excellence tijdens de demonstraties a.s. zaterdag de nieuwste bekabeling van AudioQuest toe: de Wild Blue Yonder interlinks, de zilver/koper Meteor luidsprekerkabels, en de NRG-10 netkabels en dat alles op een volledig Linn Klimax systeem.

De prijzen van deze nieuwe kabels starten bij 4.200 euro voor de Wild Blue Yonder interlinks, 3.750 euro voor een set 2 x 3 meter Meteor, en 525 euro voor een NRG-10 in 0,9 meter lengte. Als primeur is daarnaast de WEL Signature gebalanceerde interlink en de WEL Signature powercord beschikbaar. Later dit jaar zal art`s audio de gehele Signature serie introduceren.

U bent van harte welkom op zaterdag 10 oktober, vanaf 10.30 uur bij art`s audio aan de Woonboulevard in Naaldwijk. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur, aan het Schrijnwerkersplein.

EDITORS' CHOICE