NIEUWSNAD

NAD M2 en Dynaudio Evidence bij Audio TV Centrum


Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2009 | NAD

(ingezonden mededeling)

Van 9 oktober tot en met 7 november organiseert Audio TV Centrum te Eindhoven een luistermaand met als wereldprimeur de innovatieve NAD M2 versterker in combinatie met een set Dynaudio Evidence Temptation.

NAD M2 versterker
Is het een versterker of een D/A converter? In feite is de NAD M2 allebei. In tegenstelling tot bijna alle andere versterkers die als digitaal aangeduid worden, is de M2 een écht digitale versterker.

Het concept van de NAD M2 maakt dat tot vlak voor de luidsprekeraansluitingen het signaal in zijn eigen pure digitale vorm behouden blijft. Daarmee worden de conventionele stappen zoals de D/A converter, analoge uitgang in een CD speler, en alle circuits in de voor- en eind versterker effectief vervangen door slechts één schakel.

De ingenieurs zouden de nadelen van traditionele “Class D” versterkers (vaak foutief als “digitaal” aangeduid) hebben overwonnen. Met 2 x 250w uitgangsvermogen (2 x500w dynamisch), lage vervorming en volgens NAD volledige afwezigheid van ruis, brengt de NAD M2 u dichter tot de muziek.

Vijf digitale ingangen staan ter beschikking en voor de twee analoge ingangen heeft de NAD M2 een A/D converter aan boord. HiFi.nl hoofdredacteur Max Delissen omschreef deze versterker als nagenoeg theoretisch ideaal: “Het geluid van de M2 is zo schoon, zo snel en zo natuurlijk dat ik bijna durf te beweren dat NAD er in geslaagd is het theoretische ideaal van een `draad met ingebouwde versterking` te creëren. Er wordt niets toegevoegd, en niets weggelaten“ (klik hier voor de recensie).

[nadM2]

Dynaudio Evidence Temptation
Symmetrie is een kenmerk van de Dynaudio Evidence serie. De plaatsing van de drivers en hun constructie in combinatie met het unieke cross-over filter vormen de basis van de DDC technologie (`Dynaudio Directivity Control`).

Dankzij jaren ervaring met ontwikkeling werd het steeds duidelijker dat de luisterruimte vaak de beperkende factor vormde bij de weergave van geluid. Vooral reflecties vanuit de vloer en het plafond zijn storend voor een realistisch geluidsbeeld.

Dynaudio heeft met de Evidence serie een concept ontwikkelt welke deze reflecties reduceert. De verticaal symmetrische driver lay-out en de nauwkeurige filtering zorgen er volgens Dynaudio voor dat reflecties vanuit de vloer en het plafond tot 75 % gereduceerd worden. Op deze manier is de luidspreker eenvoudiger te plaatsen, in zowat elke luisterruimte.

Tijdens de show kunt u de DDC techniek zelf beluisteren in de vorm van de Dynaudio Evidence Temptation. De Confidence C2 zal dan ook luisterklaar opgesteld staan. Als bron voor deze hoogwaardige set zal de bijpassende NAD M5 SACD-speler dienen. Neem daarom uw eigen cd’s mee om deze te beluisteren.

Naast de eerder genoemde componenten van NAD en speakers van Dynaudio, staat het complete assortiment van beide merken in de winkel opgesteld. U kunt dus ook komen luisteren naar alle andere apparaten van NAD en alle andere speakers van Dynaudio.

Cadeau
Een bezoek aan Audio TV Centrum is tijdens de show extra interessant. Vanzelfsprekend staat de koffie voor u klaar, maar naast de koffie dingt iedereen die komt luisteren mee naar één van de tien bonnen ter waarde van 50 euro die bij de webwinkel van Muziek.nl vrij besteed kunnen worden.

Daarnaast krijgt iedereen die tijdens deze show een set Dynaudio luidsprekers aanschaft een exemplaar van de nieuwe 2 Meter Sessies driedubbel-verzamel-cd kado. Schaft u een NAD Masters serie tijdens de show aan? dan krijgt u een bon ter waarde van 50 euro ter besteding in de Muziek.nl webwinkel.

Audio TV Centrum hoopt u tijdens de luistermaand te mogen ontvangen op het onderstaande adres.

Geldropseweg 75
5611 SE Eindhoven
(t) 040-2111865
(e) info@audiotvcentrum.nl 

MERK

EDITORS' CHOICE