Televisie van de toekomst bij RAF

Redactie HiFi.nl | 24 september 2009 | Philips

De nieuwste generatie lcd-televisies heeft LED achtergrondverlichting, een techniek die wat betreft contrast en helderheid sterke verbeteringen laat zien ten opzichte van standaard lcd-schermen.

Er zijn echter grote verschillen tussen wat door fabrikanten als Philips, Samsung en LG `LED-televisies` worden genoemd. Deze naam is misleidend, omdat het de indruk wekt dat de schermen volledig zijn opgebouwd uit LED`s.Het gaat echter alleen om de achtergrondverlichting, aangezien een lcd-paneel zelf geen licht uitzendt. Dit is wel het geval bij OLED technologie, die achtergrondverlichting overbodig maakt. Deze technologie is echter nog niet volwassen, en wordt vooralsnog alleen toegepast in kleinere schermen.

Er zijn drie soorten LED-backlit lcd-tv`s te onderscheiden: Edge-LED technologie met LED-lampjes in de rand van het toestel, Full-LED technologie met LED-lampjes achter het hele (lcd) scherm en Segmentatie-LED technologie waarbij de LED-lampjes achter het scherm in een raster zijn opgedeeld en selectief kunnen worden geregeld.

Zelf beoordelen
Bij de vestigingen van Raf in Amsterdam, Hilversum en Kampen staan verschillende soorten `LED-tv`s` demonstratieklaar bij elkaar opgesteld zodat u zelf de verschillen kunt beoordelen. Bovendien zijn er aanbiedingen voor de Sharp LC-40LE600E lcd-tv met Full-LED achtergrondverlichting, de Philips 42PFL9803H met LED-lux segmentatie en de Samsung UE32B6000 met Edge LED technologie. Kijk rechts van uw scherm voor informatie over RAF in de HiFind.

MERK

EDITORS' CHOICE