NIEUWSSony

Nieuwe Sony Bravia VPL-VW85 projector

Redactie HiFi.nl | 14 september 2009 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert een nieuwe home cinema projector: de Bravia VPL-VW85 SXRD, die een ware bioscoopervaring in de huiskamer moet bieden. Deze met een EISA-award bekroonde home cinema projector biedt een fijnkorrelige Full HD 1080p beeldkwaliteit.

De VPL-VW85 is de opvolger van het VPL-VW80 model en heeft extra functies die moeten zorgen voor een ware filmische ervaring.

Bioscoopkwaliteit
Sony`s High Frame Technology 3SXRD paneel vormt het hart van de VPL-VW85. Deze technologie verdubbelt het aantal beelden per seconde op het scherm, waardoor vloeiende en natuurlijke beweging ontstaat. Sony`s Bravia-technologie en alle nieuwe Advanced Iris 3 maken een volgens Sony uitzonderlijke contrastverhouding mogelijk van 120.000:1. De VPL-VW85 heeft ook een ’anamorfische zoom‘-modus die het mogelijk maakt om een volledige 2,35:1 beeldverhouding te creëren door de combinatie met een anamorfe lens. 

Eenvoudige installatie
De VPL-VW85 heeft een gemotoriseerde, volledig verstelbare `lensverschuivingsfunctie`, zodat het de installatie en integratie in het bestaande home cinema systeem eenvoudig is. De lensverschuivingsoptie zorgt ervoor dat bij de installatie en plaatsing van de projector geen beeldvervorming ontstaat. Daarnaast biedt de lens een 1,6x gemotoriseerde zoom met horizontale en verticale verstelling, waardoor het opzetten ervan gemakkelijk is in verschillende omgevingen. Een ingebouwde gemotoriseerde afscherming van de lens opent en sluit automatisch bij in- of uitschakeling. Zo blijft de lens in perfecte staat en kan er geen stof op komen.

Eenvoudig in het gebruik
De functie ‘BRAVIA Theatre Sync’, met HDMI CEC-technologie, zorgt ervoor dat de bediening van meerdere apparaten via één afstandsbediening mogelijk is. De One Touch Play-functie laat een gebruiker een disc in de speler plaatsen en door een simpele druk op ’play‘ op de afstandsbediening wordt het hele Home Theatre systeem, inclusief de projector, automatisch ingeschakeld en de film gestart.

Prijs en beschikbaarheid
Bij ons is nog niets bekend over de prijs en beschikbaarheid van dit apparaat in de Benelux.


EDITORS' CHOICE