NIEUWSPhilips

Revolutionair: Toverstaf van Philips


Redactie HiFi.nl | 14 september 2009 | Philips

(Gezien op internet)

Philips heeft een zeer eenvoudige afstandsbediening ontworpen om de bediening van uw tv en omliggende apparatuur een stuk eenvoudiger te maken.

De uWand, zoals de afstandsbediening gedoopt is, werkt volgens een erg simpel principe. De drieknops afstandsbediening is niets meer dan een `pointer` met 3D bediening. Een camera die reageert op de IR-sensor beheerst de uitgestuurde signalen. Hierdoor is de universele afstandsbediening simpel te integreren met diverse apparaten zoals televisie, dvd-speler, digitale ontvanger, hard-disc recorder, fotolijst of zelfs game consoles. Philips noemt het kleinood een "lean-back experience" waarbij de gebruiker vanuit zijn of haar luie sofa alle content van audio-/ videoapparatuur kan bedienen.

Philips werkt al sinds 2006 aan de uWand. Al meer dan 60 technici en ontwerpers hebben vele uren werk in de afstandsbediening, die qua techniek alleen maar verder lijkt te evolueren. De gebruiker kan met simpele bewegingen van de uWand door menu`s bladeren en zelfs bewerkingen uitvoeren. Het enige dat ervoor nodig is is een losse pols en goed richtingsvermogen.

De reden voor het ontwerpen van de uWand is volgens Philips dat er zoveel opties zitten op de hedendaagse multimedia apparaten. Denk maar aan internet op de TV, de integratie van bijvoorbeeld programmatuur als iTunes of fotobrowsers en niet te vergeten de PC zèlf die steeds meer prominent in de huiskamers aanwezig is. In plaats van allerlei afstandsbedieningen om deze apparaten te kunnen bedienen belooft de fabrikant met de uWand een uiterst gemakkelijke vervanging voor al deze `knoppendozen`. Waarmee ook de overzichtelijkheid terugkomt in de bediening van uw apparatuur.

Het is te hopen dat Philips dit kleine wonder snel op de markt zal gaan brengen. Als er meer bekend wordt over prijzen en leverbaarheid zullen we u natuurlijk op de hoogte brengen.

Bron: uWand

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »