NIEUWSIndiana Line

Nieuwe topserie Indiana Line: Musa


Redactie HiFi.nl | 10 september 2009 | Indiana Line

(ingezonden mededeling)

Indiana Line introduceert deze maand de nieuwe Musa luidsprekerserie. Deze in rozenhout uitgevoerde luidsprekers zijn volgens de fabrikant erg veelzijdig; ze bieden de kwaliteiten die nodig zijn voor het beluisteren van muziek in elk detail, laten live opnames tot leven komen en ook de special effects in actiefilms zouden precies worden weergegeven.

Speciaal voor de Musa serie zijn nieuwe woofers ontworpen met stijve frames van gegoten aluminium. De filters zijn afgestemd voor een evenwichtige weergave van laag en hoog. De kasten zijn zorgvuldig vormgegeven en handmatig afgewerkt in rozenhoutfineer.

De Musa-serie bestaat uit de 505 vloerstaander, de bijbehorende 205 boekenplank luidspreker en de kleinere 105 boekenplank luidspreker. De 505 en 205 staan op een voet die tevens als baspoort dient. Beide modellen zijn geschikt voor bi-wiring of bi-amping. 

Het derde model (105) is een kleinere uitgave van het boekenplankmodel, maar dan zonder de voet. De baspoort is hier in de achterwand aangebracht. Indiana Line levert een speciale plug om deze baspoort af te sluiten indien bijvoorbeeld de luidspreker in een hoek wordt geplaatst.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf 25 september is de Musa serie te zien bij een aantal geselecteerde dealers. Wat voor de luidsprekers moet worden betaald is ons nog onbekend.


Foto: Musa 505

EDITORS' CHOICE