Leema Acoustics introduceert Reference Series


Redactie HiFi.nl | 09 september 2009 | Leema Acoustics

(ingezonden mededeling)

Met de Reference Series introduceert Leema Acoustics audiocomponenten van, zoals de naam al aangeeft, referentie- klasse. De nieuwe Reference Series, bestaande uit de Agena phono voorversterker, de Pyxis stereo voorversterker en de Altair mono eindversterker, biedt ook innovatieve opties zoals gebalanceerde signaalwegen, (passief) programmeerbare ingangen en usb-aansluitingen.


Foto: Leema Acoustics Reference Agena phono voorversterker

De Agena phono voorversterker is ontworpen voor de superkritische LP-liefhebber. Elk van de drie ingangen kan exact op elke arm/elementcombinatie worden ingesteld. De MM- en MC-versterkers hebben volgens de importeur een zeer hoge dynamiek en RIAA-correctie gebeurt door passieve precisiefilters. Dit alles moet garant staan voor een sublieme transparante klank.

De Agena heeft 3 selecteerbare ingangen, één optionele ingang om bijvoorbeeld een transformatorgebalanceerde ingang van te maken en 2 voorgedefinieerde instellingen (weerstand, capaciteit en versterking) voor element/arm-combinaties per ingang. Er is een ongebalanceerde en een gebalanceerde XLR-uitgang, een USB- en SPDIF-aansluiting en een opnameaansluiting.


Foto: Leema Acoustics Reference Pyxis stereo voorversterker

De Pyxis stereo voorversterker is een geavanceerde voorsterker met opvallend veel aansluitingen. Bijzonder voor deze klasse is de instelbare klankregeling per ingang. Volgens de importeur is de weergave uitermate transparant, dynamisch en gedetailleerd dankzij de volledig gebalanceerde opbouw (inclusief de klankregeling).

De Pyxis eeft o.a. gebalanceerde in- en uitgangen, een usb-aansluiting, een SPDIF-aansluiting, 5 ingangen, 1 AV-Direct-ingang, een MP3- en een hoofdtelefoonuitgang. Voor elke ingang kan via setup volume, hoog en laag worden ingesteld en elke ingang heeft een eigen Record/Monitor-keuze (door indrukken van de ingangselectieknop. Een ingang kan nog voorzien worden van een MM/MC-voorversterker. Via LIPS-control kan de Pyxis alle aangesloten LA-componenten volledig aansturen voor maximaal gebruiksgemak.


Foto: Leema Acoustics Reference Altair mono eindversterker 

De Altair mono eindversterker kenmerkt zich door het volledig gebalanceerde ‘brug’-ontwerp en de massieve voeding met grote piekreserve (2,4 Farad). Als het aan Leema ligt is dit de ultieme referentieversterker door de combinatie van hoog dynamisch vermogen (1800 W continu in 2 ohm) en minutieuze detaillering.

De Altair mono eindversterker heeft een gebalanceerde en een ongebalanceerde ingang en twee paar WBT-luidsprekeraansluitingen voor Bi-Wiring. De volledig gebalanceerd opgebouwde versterker blijft volledig stabiel en kan het maximale vermogen leveren aan alle soorten, maten en typen luidsprekers, dankzij de dempingsfactor van >250 en de maximale uitgangsstroom van maar liefst 100A.

Prijs en beschikbaarheid
De Leema Acoustics Reference Series is leverbaar in zwart of zilver. De verkoopprijzen zijn: Agena RIAA-voorversterker 3900 euro, Pyxis stereo voorversterker 5500 euro en Altair mono eindversterker 25.000 euro per set.

EDITORS' CHOICE