NIEUWSApple

iPod`s met camera?


Redactie HiFi.nl | 01 september 2009 | Apple

(gezien op internet)

Volgens diverse geruchten online zal Apple volgende week woensdag haar nieuwste generatie iPod`s introduceren. Ook zijn er weer geruchten over de Apple `iTablet`.

Naar verscheidene Amerikaanse journalisten is een invitatie verzonden om Apple`s jaarlijkse iPod-bijeenkomst bij te wonen. Deze gaat dit jaar verscholen onder de titel `It`s only rock and roll, but we like it`. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de aanwezigen volgende week woensdag te horen dat Apple een samenwerkingsverband is aangegaan met diverse platenlabels.

Het gonst al enige tijd dat er verregaande gesprekken zijn tussen Apple en EMI, Sony Music Entertainment, Universal and Warner om een mix te kunnen aanbieden van diverse muziek- en andere bestanden. Nu gaat het erop lijken dat Apple een eigen interface heeft ontworpen, die ook weer toegepast kan worden in Apple`s verwachte iTablet (een kruising tussen een iBook en een iPod, zie foto). Apple wil hiermee muziek weer `tastbaarder` gaan maken, zoals vinyl de gebruiker nog steeds een gevoel geeft van emotionele meerwaarde.

De iTablet zal naar verwachting volgende week nog niet het officiƫle levenslicht gaan zien. Bijna zeker is wel dat de nieuwe iPod`s een 3.2 Megapixel camera aan boord gaan krijgen, waardoor er weer een leuke gadget bij de populaire spelers komt.


Zal dit de iTablet worden?

Apple kan een `boost` in de verkopen goed gebruiken, want de recessie slaat ook toe bij de verkopen van hun producten. Het wordt afwachten wat er volgende week wordt gemeld. We houden u natuurlijk op de hoogte.

(Vrij naar diverse bronnen online)

EDITORS' CHOICE