NIEUWSMarantz

Marantz introduceert PM-15S2 geïntegreerde versterker

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2009 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz heeft haar nieuwe PM-15S2 versterker onthuld. De versterker rust in een mooie behuizing met minimalistische lijnen in platina met blauwe achtergrondverlichting, en volgens Marantz komt deze schoonheid ook met verbeterde prestaties.

De bovengenoemde behuizing omvat een dubbellaags constructie, aluminium voor- en zijpanelen, een extra bodemplaat en aanzienlijke, schokabsorberende poten die allemaal bijdragen aan de eliminatie van trillingen die de geluidskwaliteit negatief kunnen beïnvloeden. Zelfs de “Marantz blauwe” achtergrondverlichting heeft zijn eigen, gescheiden stroomvoorziening om zo interferentie van elektronische ruis te voorkomen.


Marantz PM-15S2

Ondanks de mooie vormgeving bevinden de echte “edele metalen” zich onder de kap. Het hart van de krachtige PM-15S2 geïntegreerde versterker bestaat uit een massieve, overmaatse ringkerntransformator welke een flinke 200 Watt levert over haar twee kanalen. Het voorversterker-, eindversterker- en  volumeregelingscircuit is gescheiden en uitgebreid afgeschermd in hun eigen behuizing om overspraak en andere ongewenste interferentie te voorkomen. Daar boven op zijn er onafhankelijke linker- en rechterkoellichamen om verdere interferentie oer de kanelen te elimineren. De circuits zijn uitgevoerd met korte paden en een symmetrische layout voor uitstekende stereo prestaties.


Marantz PM-15S2 achterzijde

Het ontwerp omvat ook Current Feedback versterkercircuits met Hyper Dynamic Amplifier Modules – HDAM-SA2 en SA3 – met een uitzonderlijk snelle signaalverwerking met een hoge 2 slew rate en een volgens Marantz uitstekende signaal-ruisverhouding die een uitstekende frequentie response levert. De uitgangsimpedantie van de PM-15S2 is verminderd wat er voor moet zorgen dat het ontwerp zelfs de meest veeleisende luidsprekers kan aansturen, die worden aangesloten via de hoogwaardige en gebruiksvriendelijke WBT-aansluitingen.

Een andere interessante feature is de nieuwe Power Amp Direct mode. Dit vergroot de flexibiliteit van een geïntegreerde versterker voor gebruik in een stereo systeem of zelfs als eindversterker als onderdeel van een meerkanaals opstelling. Met de Power Amp Direct mode uitgeschakeld is de PM-15S2 een normale geïntegreerde versterker. Met Power Amp Direct ingeschakeld wordt het eindversterkingsgedeelte gebruikt om de linker en rechter voorluidsprekers mee aan te sturen binnen een meerkanaals opstelling, terwijl de surroundkanalenworden aangestuurd door de AV-receiver. De Power Amp Direct functie kan ook worden gebruikt voor stereo bi-amping in een traditionele hi-fi opstelling.


Marantz SA-15S2 en PM-15S2

Het geheel wordt gecompleteerd door een nieuwe Constant Current Feedback MM/MC Phono voorversterker waarmee de toenemende populariteit van vinyl weer eens wordt onderstreept. De PM-15S2 wordt bediend middels een meegeleverde aluminium afstandsbediening.

Prijs en beschikbaarheid
De PM-15S2 wordt in augustus 2009 leverbaar en gaat 1799 euro kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE