NIEUWSPiega

Nieuwe Piega`s met iPod-aansluiting

Redactie HiFi.nl | 19 augustus 2009 | Piega

(Ingezonden mededeling)

Het Zwitsterse luidsprekermerk Piega heeft twee paar nieuwe speakers ontworpen, die in combinatie met een nieuwe bijpassende subwoofer gebruikt kunnen worden als iPod speakers.

Importeur B.S.A. meldt in haar nieuwsbericht dat deze nieuwe lijn van Piega naar alle waarschijnlijkheid eind september op de markt zal komen. De lijn, die TMicro werd gedoopt, kent een kleine tweeweg weergever, een vloerstaande versie en een actieve subwoofer met een iPod-aansluiting. De laatste heeft dus ook een versterkerfunctie. De ingebouwde versterkers in de TMicro Sub leveren twee keer 50 Watt aan de eventueel aangesloten stereo weergevers. Voor de subwoofer zelf staat een 150 Watt vermogen ter beschikking.De kleinste speakers (TMicro 3) hebben een gevoeligheid van 87 dB/W/m en opereren over een frequentiebereik dat loopt van 60 Hz tot 22 kHz. Met een afmeting van slechts 19 bij 12 centimeter zijn deze weergevers makkelijk te plaatsen. De vloerstaande TMicro 5 kent een hoogte van 105 cm, en het opgegeven frequentiebereik start al vanaf 45 Hz, met een gevoeligheid van 90 dB. Zeer makkelijk aan te sturen, dus. De subwoofer bereikt het gebied tussen 30 en 150 Hz en meet een bescheiden 28 x22 x 25 cm (hxbxd).

Alle weergevers kunnen worden geleverd in (eventueel zwarte) aluminium afwerking met een zwarte grill of in gespoten wit met een eveneens witte grill.

Prijzen:
TMicro 3: 229 euro per stuk
TMicro 5: 499 euro per stuk
TMicro Sub: 599 euro


EDITORS' CHOICE