NIEUWSMarantz

Nieuwe Marantz UD9004 multi-speler


Redactie HiFi.nl | 04 augustus 2009 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Een fusie van de vlaggenschip Marantz SA-7S1 SACD speler en Blu-ray technologie, zo kan de nieuwe Marantz UD9004 worden omschreven. De nieuwe Marantz UD9004 Blu-ray en Super Audio CD-bron is een echt referentie-ontwerp voor, volgens Marantz, optimale beeld- en muziekweergave.

De Profile 2.0 UD9004 is een CD, SACD, DVD-Video en Blu-ray speler in één. In het hart van dit nieuwe apparaat bevindt zich de Silicon Optix Realta proscessor. Deze biedt HQV (Hollywood Quality Video), wat eigenlijk een video processing platform is met professionele broadcast-kwaliteit. Enkele van zijn features bevatten pixel voor pixel I/P – conversie, 1080p upscaling door een volledig 10-bits proces voor standaard definition beelden, Detail Enhancement, DNR (digital noise reduction) en een hoogwaardige analoge videouitgang met 297MHz/12bit Video D/A converter.

Om het 1080/24p beeld verder te verbeteren kan de UD9004 de audio- en videosignalen scheiden via dubbele HDMI-uitgangen. Deze `AV Pure Direct mode` minimaliseert het negatieve effect van signalen die samen lopen en verminderen degradatie dankzij een korter signaalpad en minder verwerking.

De UD9004 omvat een verkoperd chassis dat in drie secties verdeeld is waardoor audio-, video- en voedingscircuits gescheiden worden van elkaar om zo de gevoelige audiocomponenten af te schermen.

Het audiogedeelte is afgeleid van de Marantz vlaggenschip SA-7S1 Super Audio CD speler en bestaat uit vier aparte printplaten om overspraak te voorkomen, inclusief twee speciale printplaten voor de XLR-uitgangen. Het circuit maakt gebruik van de beroemde Marantz HDAM-SA2’s voor alle kanalen welke garant zouden staan voor snelle, precieze signaalversterking met een grote bandbreedte, terwijl een eigen, overmaatse ringkerntransformator moet zorgen voor de stroomvoorziening. High Definition audioformaten worden verwerkt door een 32-bits “floating point” DSP van Analog Devices en geconverteerd maar multichannel LPCM-signaal.

Net zo belangrijk voor de totale prestaties is het nieuw ontwikkelde, gepatenteerde precisie loopwerk. Zijn dunne massief aluminium lade en clamp van hoge inertie zorgt volgens Marantz voor een zeer precieze werking, terwijl de zware zinken behuizing en geïsoleerde dubbellaagse afdekking mogelijke trillingen weghalen.

De tank-achtige bouw van de opgewaardeerde M1 behuizing vermindert verdere mechanische vervorming. Het uitgebreid verankerde chassis heeft een dikke bodemplaat en massieve koperen poten voor het behoud van mechanische stabiliteit en daarom ook geluidskwaliteit. Het ontwerp weegt maarliefst 19,2 kg.Prijs en beschikbaarheid
De Marantz UD9004 zal vanaf augustus 2009 beschikbaar zijn en gaat 5,499 euro kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE