Audio Technica vernieuwt ANC7 hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 05 augustus 2009 | Audio-Technica

(gezien op internet)

Wereldwijd heeft Audio Technica bekendgemaakt haar ATH-ANC7 hoofdtelefoon te hebben verbeterd. De vernieuwde versie heeft volgens diverse bronnen online enkele wijzigingen ondergaan.

Nog steeds zit het door Audio Technica ontworpen QuietPoint actieve ruisereductiesysteem geïntegreerd in de hoofdtelefoon. Deze zorgt voor 85% minder omgevingsgeluid. De techniek stoelt op een kleine microfoon in iedere oorschelp die een opheffend tegensignaal kan generen om zo geen hinder meer te hoeven ondervinden van storende omgevingsgeluiden. Deze actieve techniek houdt wel in dat er batterijen in de hoofdtelefoon zelf gestopt moeten worden, doet u dit niet dan gedraagt de ATH-ANC7B zich als een conventioneel werkende hoofdtelefoon.

De nieuwe versie, die als grootste verschil een anders ontworpen oorschelp heeft, is opgebouwd rond een 40 mm neodynium magneet driver. Het frequentiebereik loopt van 10 tot 25000 Hz en de gevoeligheid ligt op een prettige 109 dB. De kussens van de hoofdtelefoon omsluiten het gehele oor.

Navraag bij importeur Iemke Roos leert dat er eigenlijk weinig verschil zit tussen de nieuwe versie (met een B achter het typenummer) en de voorganger, die in Nederland overigens beide leverbaar zijn en blijven. Alleen de prijs maakt verschil, kost de `standaard` ATH-ANC7 u een kleine 150 euro, zal de nieuwe ATH-ANC7B u een slordige 225 euro lichter maken, aldus de importeur. 

MERK

EDITORS' CHOICE