NIEUWSMarantz

Marantz slimline NR1501 AV-receiver

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2009 | Marantz

(ingezonden mededeling)

Marantz zegt korte metten te maken met de groten en kolossalen met haar nieuwe slimline AV-receiver. De nieuwe NR1501 AV-receiver van Marantz is slechts half zo groot als reguliere AV-receivers, maar levert wel een compleet pakket aan features.

Dankzij de lage behuizing en het compacte ontwerp is de NR1501 slechts tien cm hoog, en neemt dus een stuk minder ruimte in beslag dan geguliere AV-receivers. De nieuwe Marantz, uitgevoerd in een aluminium M1-behuizing, is volgens Marantz daarom de perfecte partner voor de komende instap Blu-ray
spelers van het bedrijf.

De NR1501 beschikt over zeven 50 Watt kanalen en biedt decodering van Dolby TrueHD en dts-HD Master Audio high definition audioformaten, terwijl er niet minder dan vier HDMI 1.3 ingangen aanwezig zijn alsmede een HDMI-uitgang. Ook wordt het signaal van de drie Component Video-ingangen volgens de importeur automatisch ge-upscaled naar HDMI kwaliteit.

"Zoals bij elk Marantz-product wordt er speciale aandacht geschonken aan het afspelen van audio door middel van een onafhankelijk audioboard dat is ge├»mplementeerd voor een verbeterde geluidskwaliteit.Dit biedt niet alleen een geoptimaliseerd signaalpad voor audio processing, maar het voorkomt ook ruis van de video-secties van het ontwerp die het audiosignaal negatief kunnen be├»nvloeden." Meldt het persbericht.

Het ontwerp biedt ook het MRAC systeem (Marantz Room Acoustic Calibration) voor automatische luidsprekersetup met behulp een microfoon en een overzichtelijk On Screen Display-menu.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Marantz NR1501 is per direct beschikbaar voor 499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE