NIEUWSLG

Nieuw Blu-ray home theater systeem van LG

Redactie HiFi.nl | 23 juli 2009 | LG

(ingezonden mededeling)

LG Electronics lanceert het nieuwe HB354BS Blu-ray home theater systeem “speciaal voor klanten die verlangen naar een ultieme kijk- en luisterervaring”. Inkoppertje natuurlijk. De Zuid-Koreaanse electronicagigant ontving voor het HB354BS systeem, dat ook instant streaming vanaf Youtube ondersteunt, onlangs nog een CES 2009 Innovation Award.

Het gaat om het eerste premium Blu-ray home theater system van LG. Het systeem biedt volgens LG ongelimiteerde toegang tot uiteenlopende content: van Blu-ray discs tot en met instant streaming vanaf YouTube. “De Blu-ray-markt groeit elk jaar. Daarnaast draagt de opkomst van Full HD-tv bij aan een groeiende markt voor deze producten”, zegt Rudirick de Jong, productspecialist bij LG Electronics. “Steeds meer mensen willen mediaspelers en content die het volledige potentieel van hun systemen benutten. De HB354BS is speciaal ontwikkeld om aan deze wens te voldoen.”

Het hoge-resolutiegeluid van de LG is speciaal getuned door audio-expert Mark Levinson, Chief Sound Advisor van LG Electronics. Hierdoor zou het systeem volgens LG delicate audionuances op het gebied van spraak, muziek en geluidseffecten beter weergeven.

Het nieuwe 2.1 channel surround sound-systeem omvat de LG surround sound engine. Deze ondersteunt Dolby True HD, Dolby Digital Plus en DTS-HD Master Audio: Essential. Enkele andere features die de geluidskwaliteit verder moeten verbeteren zijn mp3-opschaling, Night Mode, geoptimaliseerde standen voor verschillende genres tv-programma’s en speciale equalizerinstellingen voor videospellen.

De HB354BS is uitgerust met BD Live-technologie. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van unieke content die ze met de BD-title-functie op hun Blu-ray-speler downloaden van de BD Live-websites. Voorbeelden hiervan zijn speciale features, speelfilmquizzen en interactieve spellen. Daarbij heeft LG een samenwerkingsovereenkomst met YouTube gesloten. Zo kunnen klanten van LG op hun tv kijken naar miljoenen streaming webvideo’s – zonder dat het nodig is verbinding met hun pc te maken.

Een andere opvallende feature zijn de twee HDMI-aansluitingen (HDMI In/Out Port) die moeten zorgen voor een gebruiksvriendelijke installatie. Daarbij ondersteunt het home theater systeem HDMI 1.3. De HB354BS geeft hiermee Full HD 1080p-beelden weer in diepe en levendige kleuren. Ook biedt het systeem een Dock & Play feature voor iPods. De SIMPLINK-verbinding zorgt er voor dat gebruikers met één afstandsbediening alle features van een home theater systeem kunnen bedienen.

De HB354BS blaast oude dvd’s nieuw leven in door deze op te schalen naar Full HD 1080p-resolutie door middel van HDMI-opschaling. Het systeem trekt de aandacht door zijn pianozwarte, glanzende afwerking en speakers in de vorm van een champagneglas.

Prijs en beschikbaarheid
De LG HB354BS is in Nederland nu verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 499 euro.


EDITORS' CHOICE