NIEUWSPSB Speakers

PSB Speakers vernieuwt complete Image serie

(ingezonden mededeling)

Het Canadese PSB Speakers, dat al bijna 40 jaar luidsprekers bouwt, kondigt aan haar complete huidige Image serie te vervangen. Vorig jaar werd ook een nieuwe serie met de niet te verwarren naam Imagine geintroduceerd, waar de nieuwe Image speakers wel wat van weg hebben.

De nieuwe uitvoering van de Image lijn is voortgekomen uit de kennis die is opgedaan tijdens de ontwikkeling van de bekroonde Synchrony serie en Imagine serie. De Image luidsprekers doen op esthetisch niveau denken aan de stijlvolle Imagine serie. Oprichter en Chief Designer Paul Barton legt uit: “We hebben op zachtere vormen gefocust voor de kabinetten in plaats van een stug, boxy uiterlijk. De ronde voorkant en achterkant van de originele Image serie is gebleven, maar hebben de vorm wat veranderd om de luidsprekers een meer organisch uiterlijk te geven.”

Een belangrijke verbetering voor de Image serie is het driver platform, dat gebaseerd is op wat PSB heeft ontworpen voor de Synchrony en Imagine speakers. De titanium dome tweeters met ferrofluide en een efficiënte neodymium magneet moeten voor heldere top octaven en een ongekleurde geluidsweergave zorgen. Andere noemenswaardige onderdelen zijn de gold-plated speaker inputs en de verstelbare voetjes met spikes. Ook is het mogelijk met de daarvoor ontwikkelde plugs (één van) de baspoorten af te sluiten.

Zoals alle luidsprekers van PSB profiteren de nieuwe Image modellen van de faciliteiten in het Canadese National Research Counsil in Ottowa. Al meer dan 35 jaar maakt Paul Barton gebruik van het NRC om luidsprekers en kamerakoestiek te bestuderen in de grote anechoische kamer. Ook worden er belangrijke subjectieve evaluaties uitgevoerd in de luisterstudio’s.  “Het leveren van een zo veel mogelijk speaker voor het geld is altijd een van mijn passies geweest, en de Image serie staat voor mijn beste prestatie tot nu toe.” Aldus Paul Barton.

De Image serie bestaat uit acht verschillende luidsprekers. Het gaat om de de twee vloerstaande modellen  T6 (3-weg) en T5 (2,5 weg), de boekenplank modellen B6, B5 en iets kleinere B4, de center channels C4 en C5 en de S5 Surround luidspreker. Alle modellen zullen worden verkocht in een black ash- en dark cherry uitvoering. Over de prijzen in de Benelux is nog niets bekend, maar in Noord Amerika variëren de prijzen van 275 dollar voor de C4 tot 1199 dollar voor een paar T6 luidsprekers. De luidsprekers zullen naar verwachting in september ook in de Benelux leverbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE