NIEUWSKEF

Gewijzigde distributie voor KEF

Redactie HiFi.nl | 24 juli 2009 | KEF

(Dit artikel is geschreven door de redactie van HVT in samenwerking met HiFi.nl en KEF)

KEF, met hoofdletters want het is de afkorting van de naam Kent Engineering & Foundry, wordt op de Nederlandse markt sinds 15 juli j.l. door een nieuwe distributeur voortgezet.

Sedert de oprichting in 1961 door muziekliefhebber en ingenieur Raymond Cooke is het luidsprekermerk voor de distributie in ons land in vertrouwde handen geweest bij de firma TransTec in Rotterdam. Bij deze importeur, met de smaakmakende demonstraties tijdens onder andere de Firato’s in het Novotel van de zeventiger en tachtiger jaren, genoten modellen van deze ‘warme luidsprekerbouwer uit Kent’ groot aanzien.

Enkele voorbeelden zijn de RR104AB, RR107, Chorale, Cresta, maar ook vele andere modellen staan in het geheugen van de ware muziekliefhebber gegrift. In 1988 beleefde de luidsprekerwereld een ware revolutie met de komst van de Uni-Q-technologie, uniek voor KEF en nog steeds met veel succes toegepast in de meeste modellen. In de loop der jaren sleepte KEF met deze technologie tal van awards in de wacht van de (inter)nationale vakpers.


KEF - Q Series

Aan deze periode is een eind gekomen nu het merk zelfstandig zal worden vertegenwoordigd door Joost van den Bosch – voormalig medewerker buitendienst bij TransTec, en daardoor een ‘bekend’ gezicht voor velen – onder de naam KEF Nederland als onderdeel van GP Acoustics GmbH. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de verdere uitbouw van de naamsbekendheid van het merk en natuurlijk de service. In het totale aanbod zullen geen wijzigingen worden aangebracht. Dat betekent dat de KHT-modellen, Ci-series (inbouw), C-series, Q-series, XQ-series en de top-lijn Reference in geselecteerde en geautoriseerde Hifi-speciaalzaken verkrijgbaar worden gesteld.


KEF - XQ Series

Als blijk van deze doorstart zal KEF prominent aanwezig zijn op de VAD-Show op 18 en 19 oktober, met alweer zo’n spraak- en smaakmakende luidspreker van KEF, de MUON en een representatieve selectie uit het uitgebreide assortiment. Een heel goede extra reden om in Veldhoven je HiFi-hart op te komen halen.

Voor meer informatie GP Acoustics GmbH
Website: www.kef.com / www2.kef.com
info: sales@gpaeu.com

MERK

EDITORS' CHOICE