NIEUWSSharp

Sharp: tweede generatie full LED backlight


Redactie HiFi.nl | 17 juli 2009 | Sharp

(Ingezonden mededeling)

In navolging op de revolutionaire XS1-serie, richt Sharp zich in 2009 op LED Backlight technologie. Eind augustus 2009 introduceert Sharp twee nieuwe series Full HD LED-modellen: de LE600 en LE700 (met 100 Hz). Deze LED LCD TV’s van Sharp onderscheiden zich naar eigen zeggen op drie aspecten: een ultieme beeldkwaliteit, uiterst zuinige energieprestaties en design.

De energieprestaties zijn zeer vooruitstrevend en behoren tot de zuinigste op de markt, aldus Sharp. Zo zijn zowel de LE700E- als de LE600E-serie inmiddels bekroond met het EU-Ecolabel, getest volgens de laatste strenge criteria. Sharp focust met de LED LCD TV’s op zeven milieuaspecten, waardoor het energieverbruik sterk wordt gereduceerd. Een belangrijk aspect is de Eco-knop op de afstandsbediening waarmee het energieverbruik met één druk op de knop tot wel 40% afneemt. Bovendien geeft de AAN/UIT knop op de TV gebruikers de mogelijkheid om de TV daadwerkelijk uit te zetten zodat het energieverbruik van de TV gereduceerd wordt tot 0 watt. Andere belangrijke aspecten van de nieuwe LE-700E- en LE-600E-serie zijn volgens Sharp een zeer fraai ontwerp en een hoogwaardige afwerking.

“LED is volgens Sharp dé technologie van de toekomst voor LCD TV. LED backlight biedt veel voordelen voor consumenten, waaronder een superieure beeldkwaliteit en extreem zuinige energieprestaties”, aldus Evert Jan van Schuppen, Managing Director van Sharp Electronics Benelux bv. “Na de introductie van de XS1-serie, ons topmodel, wordt LED door de introductie van de LE-series toegankelijk voor een grote groep consumenten. Net als bij de XS1-serie zijn de LED’s achter het gehele LCD-paneel geplaatst. Dit houdt in dat gebruikers kunnen genieten van een megacontrast in combinatie met zeer rijke kleuren. Bovendien bespaart de consument geld  door het lage energieverbruik. Het beste van twee werelden!” Over het ontwerp: “Er is veel aandacht besteed aan het AQUOS design. De toestellen lijken één geheel door de strakke overgang van het paneel naar het frame. De glazen voet en het slanke frame in combinatie met een subtiel kleurenaccent maken het toestel af. ”

Verder zijn de LE700E- en LE600E voorzien van diverse aansluitmogelijkheden. De LE700E-serie heeft 4 HDMI-ingangen, een USB-poort voor weergave van foto’s of het afspelen van muziekbestanden, 2 SCART-aansluitingen, een componenten (YUV)en een RS232-ingang. De LE600E-serie heeft 3 HDMI-ingangen, 1 USB-poort, 2 SCART-aansluitingen, een componenten (YUV) en een RS232-ingang. Een aantal aansluitingen zijn bevestigd aan de zijkant van de LCD TV’s wat deze modellen extra gebruiksvriendelijk maakt.

De LE600E-serie is vanaf eind augustus 2009 beschikbaar in de schermdiagonalen 32-, 40- en 46-inch beeldformaat (respectievelijk 81, 102 en 117 cm). De LE700-serie is ook vanaf eind augustus 2009 beschikbaar in de schermdiagonalen 32-, 40-, 46- en 52-inch (respectievelijk 81, 102, 117 en 132 cm) De prijzen zijn momenteel nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE