iPod producten van Cambridge Audio

Het Britse Cambridge Audio staat al meer dan 35 jaar aan de wieg van hoogwaardige hifi componenten, en omarmt nu ook de iPod. Volgens Cambridge Audio gaat er niets boven het gemak van een iPod voor onderweg en op locatie, maar valt er voor thuisgebruik nog veel meer uit te halen.

Daarom brengt het merk sinds kort een aantal “crossover” producten op de markt om de kwaliteit van de digitale muziek te verhogen. Hier een overzicht van deze producten.


Cambridge Audio id50 dockingstation

De id50 is een iPod dockingstation met volgens de importeur audiofiele kwaliteiten. De id50 zou het geluid van digitale muziekbestanden verbeteren dankzij de ingebouwde quasi-differential noise cancelling technologie. Bovendien kan video op de iPod dankzij de id50 vanaf de tv bekeken worden en kan de iPod, als hij zich in dit dockingstation bevindt, met een afstandsbediening worden bestuurd.


Cambridge Audio DacMagic

Dan de DacMagic. Deze upsampling digitaal-naar-analoog converter is een betaalbare en effectieve manier om iPods, maar ook pc’s, muziekinstallaties in netwerken (Sonos, Squeezebox, etc), spelconsoles of standaard CD-spelers een upgrade voor verbeterde geluidskwaliteit te laten ondergaan. De DacMagic kreeg een 5-sterren test van HiFi Choice. Lees hier ook ons ordeel in de test op HiFi.nl.


Cambridge Audio One

De One is een all-in-one receiver waarmee de iPod is uitgerust met een volledig geïntegreerd micro-hifi-systeem. Het bestaat uit een krachtige versterker, speciaal ontworpen iPod-dock, cd-speler met hifi-kwaliteit en een moderne DAB/FM-radio die volgens Cambridge in perfecte harmonie samenwerken.

De Sonata serie biedt HiFi in miniatuur. Het hart van het systeem wordt gevormd door de Sonata stereoreceiver die uw iPod tot leven brengt dankzij de hoogwaardige op afstand bediende iPod basis. De Sonata serie is uitbreidbaar met een opschalende DVD-speler voor mooie beelden en aansprekend geluid, dan wel voor een bijpassende CD-speler om daarmee een alles omvattend  HiFi stereosysteem op te bouwen.


Cambridge Audio Sonata set inclusief luidsprekers

Ook biedt Cambridge Audio compacte luidsprekers als aanvulling op de bovenstaande producten. Zo is er de Sirocco S30 boekenplank luidspreker. De R50 en R70 waren veel geprezen luidsprekers in de jaren zeventig en volgens Cambridge biedt de nieuwe S30 net als zijn voorgangers uitstekende diepte en ruimte.

Meer informatie op de website van importeur Dimex.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »