NIEUWSPioneer

Nieuwe lijn Blu-ray spelers van Pioneer


Redactie HiFi.nl | 02 juli 2009 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer komt met drie nieuwe Blu-ray spelers voor verschillende budgetten: het BDP-LX52 topmodel, het BDP-320 tussenmodel en het BDP-120 instapmodel. De spelers zijn uitgerust met ondersteuning voor BD-live, de optie die de gebruiker in staat stelt om op internet o.a. extra content te downloaden.

De Blu-ray spelers kunnen met 1080p met 24 frames per seconde (fps) werken, wat voor een realistische ‘filmzaalervaring’ zorgt. Dankzij de mogelijkheden van de HDMI-aansluiting laten de spelers volgens Pioneer zuivere en natuurlijke beelden zien, die de volledige emotionele impact van films op Blu-ray discs weergeven die de regisseur voor ogen had.


Afbeelding: BDP-120 (boven), BDP-LX52 (midden), BDP-320 (onder)

Afhankelijk van het aanbod van de filmstudio, combineert BD-Live content op de Blu-ray disc met downloadbare content van het internet en online connectiviteit met andere filmliefhebbers. Hierdoor kunnen de kijkers thuis beelden en extra trailers downloaden, aan livechatsessies deelnemen, in online games meespelen en van nog veel meer mogelijkheden genieten. Alle drie de nieuwe spelers zijn uigerust met een geïntegreerde USB-poort, waarmee ze met flashdrives kunnen worden verbonden.

De twee topmodellen kunnen ook op harddrives worden aangesloten, waar extra BD-Live content kan worden opgeslagen. De BDP-120 biedt dankzij zijn flashdrive van 2 gigabyte voor zijn USB-poort ook in zijn standaarduitvoering ruim voldoende mogelijkheden om van BD-Live te genieten. De BDP-320 en de BDP-LX52 zijn beide met een intern geheugen uitgerust. De BDP-320 en de BDP-LX52 kunnen achteraf worden geüpgraded met de recentste firmware-updates, die rechtstreeks via het internet kunnen worden gedownload.


Afbeelding: BDP-LX52 plus bijbehorende afstandsbediening

Naast de gebruikelijke KURO LINK, waarmee gebruikers met behulp van de KURO afstandsbediening apparaten van Pioneer die via HDMI op een KURO flatscreen zijn aangesloten, gemakkelijk kunnen bedienen, optimaliseren de BDP-LX52 en de BDP-320 de weergave van videobeelden in functie van het type flatscreen dat is aangesloten. Op die manier worden de gebruikelijke zwakke punten van dat specifieke type televisietoestel op een efficiënte manier gecompenseerd.

Prijs en beschikbaarheid
De Pioneer BDP-320 Blu-ray speler is al enkele weken verkrijgbaar. Deze maand volgen de BDP-LX52 en de BDP-120. De BDP-120 kost 399 euro, de BDP-320 499 euro en de BDP-LX52 kost 699 euro.

EDITORS' CHOICE