NIEUWSYamaha

Yamaha`s nieuwe neoHD Media Controllers


Redactie HiFi.nl | 30 juni 2009 | Yamaha

Yamaha komt met een nieuwe oplossing die het makkelijker moet maken om door allerlei audio en video content te navigeren, ongeacht waar in huis het is opgeslagen: de neoHD Media Controllers. Via het neoHD systeem kunnen alle bronnen zoals bijvoorbeeld een Blu-ray speler, Hifi-systeem, iPod en Playstation via één gebruikersinterface bediend worden.

De neoHD maakt gebruik van een simpele afstandsbediening om een menu op een tv-scherm te bedienen. Het menu geeft de gebruiker drie keuzes: “watch”, “listen” of  “play”. Daarna kiest de gebruiker uit meer specifieke activiteiten zoals het bekijken van een film op Blu-ray Disc. Op dat moment verschijnen er icoontjes voor de bijbehorende audio, video of game componenten. Zodra de keuze is gemaakt, schakelt het gekozen apparaat (bijvoorbeeld Blu-ray speler) zich automatisch aan en is deze volgens Yamaha volledig te bedienen via neoHD het menu en de afstandsbediening. De losse apparaten kunnen dus uit het zicht worden geplaatst.

NeoHD kan tot zes A/V-componenten bedienen. De afstandsbediening is direct compatibel met apparaten van de meeste fabrikanten. Codes waarmee de afstandsbediening nog niet bekend is kunnen volgens Yamaha eenvoudig worden ingevoerd via de Media Controller.

De neoHD oplossing is in verschillende configuraties verkrijgbaar, waaronder de neoHD (YMC-500), neoHD WiFi (YMC-700) met WiFi/Ethernet compatibiliteit en het neoHD System 2.1 (YMC-S21), een surround systeem dat de YMC-500 Media Controller aanvult met twee luidsprekers en een subwoofer. Ook zijn er optionele accessoires beschikbaar voor bluetooth en iPod koppeling.

Beide neoHD modellen bieden HD kwaliteit audio (Dolby TrueHD). De Media Controllers hebben 3 HDMI ingangen en 1 HDMI uitgang. Daarnaast zijn ook nog allerlei andere aansluitingen aanwezig zoals: 2x Component video in, 1x composite in, 2x digitale audio in (1x coax, 1x optisch) en 1x Analoge audio in. De WiFi compatibiliteit van de YMC-700 maakt het mogelijk om draadloos content van PC`s, laptops en harde schrijven af te spelen. De maximale resolutie van de apparaten is 1080p en video upscaling is ingebouwd.   

Prijs en beschikbaarheid
De neoHD Media Controllers zijn in de VS beschikbaar voor 799,95 dollar voor de YMC-700 en 599,95 dollar voor de YMC-500. Het neoHD System 2.1 YMC-S21 kost in de VS 799,95 dollar. Over de prijs en beschikbaarheid in Nederland is nog niets bekend.

Klik hier voor de website van Yamaha met veel info over de neoHD producten.

MERK

EDITORS' CHOICE