NIEUWSDenon

Nieuwe Denon High Definition AV receivers

Redactie HiFi.nl | 27 juni 2009 | Denon
(ingezonden mededeling)

Denon heeft een nieuw drietal Home Cinema receivers geïntroduceerd. De lijn omvat zowel het 5.1 instapmodel AVR-1610 als de 7.1 modellen AVR-1910 en AVR-2310. Alle nieuwkomers zijn voorzien van HD audio decoders, HDMI video conversie en Dolby Pro Logic IIz wat de luisterervaring uitbreidt naar een verticale dimensie. 


Afbeelding: Denon AVR-1910
 
Opvallend is dat zelfs het instapmodel AVR-1610 is voorzien van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, On-Screen Display en volledige HDMI ondersteuning inclusief i/p conversie wat voor het eerst in een instapklasse receiver een comfortabele één-kabel verbinding mogelijk maakt. De AVR-2310 en AVR-1910 bieden tevens High Bit scaling van alle analoge en digitale videosignalen (HDMI naar HDMI) naar 1080p voor een maximale Home Theatre ervaring, zelfs van Standard Definition (SD) bronnen. De AVR-2310 biedt 5 HDMI ingangen, krachtige 135 Watt eindversterkers, 7.1 Pre-out en digitale ruisonderdrukking en beeldaanpassing technologieën voor een volgens Denon buitengewone videokwaliteit.
 
Denon heeft opnieuw het volledige gamma van Audyssey’s akoestiek optimalisatie systemen Audyssey Dynamic Volume, Dynamic EQ en MultEQ toegevoegd. Om de luisterervaring verder uit te breiden zijn alle nieuwe Denon AV receivers uitgerust met Dolby Pro Logic IIz. Deze technologie opent een nieuwe luisterdimensie door toevoeging van een paar Front Height kanalen die meer ruimtelijkheid en diepte toevoegen aan de weergave van bestaande films, concert video’s en video games.
 
Prijs en beschikbaarheid
De AVR-1610 is te koop voor een geadviseerde verkoopprijs van 399 euro, de AVR-1910 voor 599 euro en de AVR-2310 heeft een geadviseerde verkoopprijs van 999 euro.
MERK

EDITORS' CHOICE