NIEUWS

Publieke omroep start regulier HDTV aanbod

Redactie HiFi.nl | 17 juni 2009

Op 4 juli start de publieke omroep met de HDTV versies van de kanalen Nederland 1, 2 en 3. De Tour de France vormt de aftrap voor het reguliere aanbod van HDTV in Nederland. Abonnees van Ziggo kunnen de drie publieke HD-kanalen zonder meerkosten bekijken. Het is te verwachten dat ook andere distributeurs zich op korte termijn bij het initiatief aansluiten.

Drie weken lang zal de NOS alle verslaggeving van de tour-etappes in HD-kwaliteit verzorgen.  In eerste instantie zendt de publieke omroep een beperkt aantal programma’s in HD-kwaliteit uit en worden de overige programma’s “opgewaardeerd”. Vervolgens zal het aandeel origineel in HD geproduceerde programma’s stapsgewijs toenemen. Vorig jaar verzorgde de NOS al HD-uitzendingen van de Tour de France, het EK voetbal en de Olympische Spelen.

Een verheugde Bernard Dijkhuizen, CEO van Ziggo licht toe: “Wij willen onze abonnees uitzendingen bieden met de best mogelijke beeld- en geluidskwaliteit, want dan ervaar je de programma’s pas echt. Wij zoeken daarom continu naar goede HD-zenders. Met de start van het uitzenden in HD komt de publieke omroep tegemoet aan de wens van zeer veel Nederlanders en is zij op dit gebied voorloper in Europa.” Dat is te lezen in een persbericht. Ziggo streeft er naar zoveel mogelijk zenders in het standaardpakket zonder extra kosten ook in HD uit te zenden.


EDITORS' CHOICE