NIEUWSMicrosoft

Zune HD nieuws


Redactie HiFi.nl | 03 juni 2009 | Microsoft

Microsoft heeft de haar nieuwe wapen in de strijd tegen de immer succesvolle iPod nu officiëel aangekondigd. De Zune HD moet het aandeel verkochte portable spelers van Microsoft weer flink opkrikken.

Op haar website geeft Microsoft een flinke preview van de nieuwe speler, die erg uitgebreid is. Zo biedt de Zune HD een OLED touchscreen met multi-touch navigatie. De afmeting van het beeldscherm bedraagt 3,3 inch en kent een 16:9 breedbeeldverhouding. De resolutie is dan 480x242 pixels.

Verder rept Microsoft over een geïntegreerde HD radio-ontvanger, waarmee de gebruiker zonder extra kosten radio in HD-kwaliteit kan ontvangen. Ook is het mogelijk om met de Zune HD films en video`s in 720p HD-kwaliteit te kunnen bekijken of via een optioneel Zune HD & AV Dock naar een HD-ready televisie te sturen. Ook is de Zune HD voorzien van een draadloze netwerkontvanger om muziek of andere content de kopen, downloaden of om te updaten. Wat natuurlijk een andere leuke optie biedt; de Zune HD heeft een geïntegreerde webbrowser, die via de wifi-verbinding kan worden gebruikt. Het display kan dan worden omgetoverd in een standaard `qwerty`-toetsenbord en kent een makkelijke zoomfunctie.

Volgens diverse berichten online komt de Microsoft Zune HD in 4GB, 8GB, 16GB, 32GB, en 120GB. De planning van Microsoft is om het apparaat in de herfst in Amerika in de winkels te hebben liggen. Prijs en leverbaarheid voor Europa zijn vooralsnog niet bekend.

Bron: Zune

EDITORS' CHOICE