NIEUWSKlipsch

Nieuwe subwoofer Klipsch Icon Wood serie


Redactie HiFi.nl | 26 mei 2009 | Klipsch

(ingezonden mededeling)

De succesvolle Klipsch Icon Wood familie krijgt uitbreiding in de vorm van een ultra compacte maar toch zeer potente subwoofer, de XW-300d. Deze nieuwe subwoofer is, zoals alle Klipsch producten, gebaseerd op de design filosofie van Kracht, Detail en Emotie.
 
Kracht komt van de 480 Watt (continue) hybride BASH® versterker, een veel efficiëntere vorm van versterking in vergelijking met een traditionele klasse AB versterker, echter met behoud van de voordelen van zowel klasse AB als klasse D versterkingstechniek. Dankzij de DCS™ techniek beschikt de subwoofer over drie subwoofermodi (flat, depth en punch) gekoppeld aan drie equalizer instellingen (music, movie en night). Zo is de subwoofer aan te passen op zowel tijdstip als de persoonlijke smaak.
 

De details zijn juist bij de diepste lage tonen van groot belang en worden dankzij de 20 cm grote glasfiber wooferconus accuraat en op de juiste sterkte weergegeven. De uitslaande beweging van de woofer is groter en sneller dan standaard ontwerpen, details komen zo goed naar voren zonder dat ze aan kracht in boeten. Het gesloten kastontwerp gekoppeld aan de krachtige DSP processor zorgt ten slotte voor de best mogelijke controle over de lage tonen.
 
Bovenstaande zorgt ervoor dat emoties die zowel filmexplosies als de laagste muzieknoten teweeg brengen op de best mogelijke manier worden weergegeven. De compacte vormgeving draagt natuurlijk bij aan het “goede gevoel” van deze subwoofer, er is dus altijd een plaatsje te vinden voor deze lage tonen weergever. Om deze zwarte kleinood te integreren in een geautomatiseerde home cinema opstelling beschikt de XW-300d over een infrarood ontvanger aan de achterzijde, en is hiermee te bedienen door de betere universele afstandsbedieningsystemen.
 
De XW-300d subwoofer kost 799,- euro en is nu te beluisteren bij de geautoriseerde Klipsch dealer en in het Look & Listen centrum in Geldermalsen. Kijk voor dealeradressen op www.lookenlisten.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE