NIEUWSB&W

HDMI 1.4 komt eraan...

Redactie HiFi.nl | 16 mei 2009 | B&W

(gezien op internet)

Het kon niet uitblijven, de HDMI-group is na HDMI 1.3a verder gaan innoveren. HDMI 1.4 zal volgens Silicon Image al eind van dit jaar toegepast worden in apparatuur.


De HDMI-group heeft de specificaties eerder deze maand bekend gemaakt voor de nieuwe standaard. Vernieuwingen zijn onder andere de integratie van Ethernet (Lan) met HD Audio en HD Video en high speed data. Verder zal de nieuwe HDMI-standaard `backwards compatible`zijn qua geluid (Audio Return Channel) om zo bijvoorbeeld het geluid van uw tv terug te kunnen sturen naar uw a/v-receiver. Er komt ook een kleinere connector op de markt. Deze 19 pins connector zal steeds meer in portable apparaten worden geïntegreerd, en maakt het mogelijk om ook HD weergave mogelijk te maken in bijvoorbeeld auto`s, vliegtuig boten of caravans.

HDMI is sinds de introductie begin van dit decennium door 850 producenten omarmd als aansluittechniek voor High Definition bronnen. Of de nieuwe versie 1.4 dezelfde populariteit gaat genieten als de 1.3a versie moet nog blijken in de toekomst.

Bron: HDMI

MERK

EDITORS' CHOICE