NIEUWS

Muziek.nl nieuws: Neil Young fans opgelet!

Redactie HiFi.nl | 27 mei 2009
Het eerste deel van het langverwachte en ultieme overzicht van `s mans carrière, geproduceerd door de meester zelf, is eindelijk gearriveerd. Neil Young Archives Volume 1 (1963-1972) omvat de eerste jaren en loopt tot na Neil Young`s klassieker Harvest.

Het wordt alleen moeilijk kiezen voor de liefhebber, want Archives vol.1 wordt maar liefst in drie formaten uitgebracht! Zo is er een acht cd-set, een 10- dvd-box en de ultieme collectable in de vorm van een 10 Blu-ray box. De boxen komen uit op 29 mei, maar om er alvast zeker van te zijn dat u hem zometeen thuis hebt zijn ze alvast te bestellen.

8 cd box:
Maar liefst 128 nummers compleet nieuw gemasterde (van de originele master) nummers staan er op de cd-set, waarvan 48 nummers nog niet eerder uit werden gebracht. Tel daarbij een prachtige box-verpakking, een poster en een in leer gebonden en 236 pagina`s tellend boek bij op en je hebt de ultieme Young verzameling op cd. Als leuke bonus krijgt de gelukkige eigenaar ook nog eens een code waarmee de 128 nummers in hoge kwaliteit te downloaden zijn.

- de 8 cd box in de Muziek.nl webwinkel

10 dvd box:
Deze box bevat dezelfde 128 compleet nieuw gemasterde nummers als de 8 cd box, alleen nu in 24 bit/96 kHz PCM stereo formaat. Tel daar Young`s film uit 1973 Journey Through The Past, een prachtige box-verpakking, 55 bonustracks, een poster, spectaculaire beeld- en geluidskwaliteit en een in leer gebonden en 236 pagina`s tellend boek bij op en je hebt de ultieme Young verzameling op DVD. Ook bij deze set krijgt de gelukkige eigenaar een code om de 128 nummers in (nog) hogere kwaliteit te kunnen downloaden.

- de 10 dvd box in de Muziek.nl webwinkel

10 Blu-ray box:
Voor iedereen waar alleen het beste goed genoeg voor is wordt Neil Young Archives Volume 1 ook uitgebracht op het Blu-ray formaat. Maar niet alleen de beeldkwaliteit krijgt daardoor een flinke oppepper, ook de geluidskwaliteit van deze schijfjes is een flinke stap verder dan die op de cd en dvd box sets. Zo worden de nummers in de hoogst haalbare audiokwaliteit (24bit/192kHz PCM stereo) aangeboden. Tel daar Young`s film uit 1973 Journey Through The Past, een prachtige box-verpakking, 55 bonustracks, een poster, spectaculaire beeld- en geluidskwaliteit en een in leer gebonden en 236 pagina`s tellend boek bij op en je hebt de ultieme Young verzameling op Blu-ray. Ook de code om de nummers nog eens te downloaden hoort bij deze set.EDITORS' CHOICE