Recessie remt groei MediaMarkt


Redactie HiFi.nl | 13 mei 2009

Topman Ton Wortel van MediaMarkt geeft toe dat de economische teruggang de uitbreidingsplannen van de elektronicaketen sterk hindert. Hoewel MediaMarkt zelf graag het aantal filialen uit wil breiden, trekken projectontwikkelaars hun plannen terug.

Ton Wortel benadrukt in het Algemeen Dagblad dat de MediaMarkt wel blijft uitbreiden, alleen wel stukken langzamer dan gepland was. Zo staat de komst van de keten naar Dordrecht op losse schroeven na het afhaken van een projectontwikkelaar. Andere uitbreidingen gaan vooralsnog wel door, zoals de vestiging in in Amsterdam-Noord. De MediaMarkt wil het aantal vestigingen van momenteel 26 naar uiteindelijk 60 brengen, inclusief de Saturn winkels van hetzelfde concern.

Een aantal maatregelen moeten er voor gaan zorgen dat de consument ook in de crisistijd voor de MediaMarkt blijft kiezen, zoals betere service in reparatie en installatie.

In januari werd bekend dat detailhandelsconcern Metro, eigenaar is van MediaMarkt en Saturn, van plan is de komende jaren wereldwijd 15.000 van de in totaal 300.000 banen te schrappen.

EDITORS' CHOICE