NIEUWSPanasonic

40 inch OLED tv van Panasonic?

Redactie HiFi.nl | 11 mei 2009 | Panasonic

(gezien op internet)

Panasonic gaat volgend jaar waarschijnlijk een 40 inch OLED tv op de markt brengen. De Japanse electronica producent kan niet achterblijven nadat onder andere Sony, Samsung en LG hebben aangekonigd volgend jaar met OLED modellen te komen.

Vorig jaar werd in een Japanse krant nog geroepen dat er binnen 3 jaar een Panasonic oled tv van 37 inch te verwachten was. Toen gaf Panasonic aan dat er commercieel nog niets was besloten en Toshihiro Sakamoto, president Panasonic AVC Networks Company, vertelde dat er de komende jaren nog geen dergelijke tv te verwachten was aangezien het bedrijf hiervoor geen eigen gespecialiseerde productiefaciliteit had.

Nu duiken er berichten op dat Panasonic nog in 2010 een 40 inch OLED tv wil gaan verkopen. Hiervoor gaat Panasonic samenwerken met Sumitomo Chemical, dat het design gaat leveren. De tv zal geproduceerd worden in Panasonic’s nieuwe IPS Alpha fabriek. Volgens Panasonic heeft het merk lang nauwelijks gesproken over OLED omdat de levensduur van de huidige modellen te kort zou zijn. Hier zou nu verandering in komen.


EDITORS' CHOICE