NIEUWSSolosound

Compacte elektrostaat van Solosound

Redactie HiFi.nl | 21 april 2009 | SoloSound

(ingezonden mededeling)

Aan de reeks Solosound Solostatic elektrostatische luidsprekers is een nieuw compact model, de “100” toegevoegd. Deze elektrostatische midden/hoog luidspreker heeft een formaat van (h)700mm X (br)245mm X (d)36mm. Met deze geringe afmetingen is de “100” tevens geschikt voor gebruik in muzikale homecinema systemen. De bijpassende subwoofer is een Velodyne CHT-8Q. Het daarin gebouwde cross-over zorgt voor een naadloze overgang naar de compacte Solostatic 100.

Solosound elektrostaten zijn sinds de introductie in de jaren zeventig door George Vermeulen nog steeds in grote aantallen tot tevredenheid in gebruik. De luidsprekers kenmerken zich door hun heldere, open en volgens de producent ongekleurde geluidsweergave.

De vormgeving van de Solostatic 100 is weer strak, met een knipoog naar de Solosound modellen van weleer. De standaard uitvoering is in zilver of zwart. Ook andere kleuren of houtafwerking zijn tegen meerprijs op bestelling leverbaar.

Prijzen en beschikbaarheid
De Solosound Solostatic 100 is te beluisteren en verkrijgbaar bij Solosound in Bussum en bij Twinstatic Audio in Velsen Noord tegen de volgende prijzen:

Solosound “100” (mached pair): 1290 euro
Velodyne CHT-8Q: 490 euro
Setprijs: 1750 euro


EDITORS' CHOICE