NIEUWSDenon

Denon DP-200USB platenspeler


Redactie HiFi.nl | 13 april 2009 | Denon

(Gezien op Internet)

Platenspelers zijn hot, maar de muziek die op de analoge lp`s staat laat zich lastig opslaan op draagbare muziekspelertjes als een iPod.

Nu zijn er al een tijdje platenspelers te koop met een USB uitgang, warmee het digitaliseren van langspeelplaten eenvoudiger is geworden, maar daar was tot nu to altijd een usb-verbinding met een computer voor nodig.

De Denon DP-200USB maakt dat een stuk eenvoudiger. Simpelweg een USB-stick in het front van de platenspeler steken, plaat starten, en op de `record` knop drukken. De ingebouwde encoder zet de muziek om in mp3-files met een bitrate van 192 kbps.

De stiltes tussen de nummers worden gedetecteerd door de meegeleverde Trans Music Manager software, waarmee op de PC losse tracks van de opname kunnen worden gemaakt.

De DP-200USB beschikt niet alleen over een ingebouwde mp3-encoder, maar heeft ook een phonotrap aan boord waardoor de platenspeler direct op een lijningang van een versterker kan worden aangesloten.

De verkoopprijs zal naar schatting rond de 230 euro liggen, maar de Nederlandse importeur heeft de DP-200USB nog niet officieel aangekondigd. Wanneer deze handige platenspeler bij ons leverbaar wordt is dan ook nog niet bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE