NIEUWS

Update: Ziggo ondersteunt CAM modules

Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2009

Ziggo heeft in een persbericht laten weten vanaf mei 2009 TV`s met een ingebouwde CAM module te ondersteunen. Bezitters van een televisie met een DVB-C tuner ingebouwd hoeven dan geen externe settopbox meer aan te schaffen.

Ziggo meldt dat veel van haar klanten om de integratie van deze techniek voor digitale televisie hebben gevraagd. Voorwaarde is wel dat er een Common Interface Plus (CI+) gespecificeerde CAM module wordt gebruikt, daar de vroegere modules van AlphaCrypt niet aan de veiligheidseisen van een aantal leveranciers zouden voldoen. Dit geeft klanten wel de mogelijkheid om uit meer televisies te kiezen, want tot voorkort werden officieel alleen een JVC en twee Humax televisies ondersteund door Ziggo.

Hoewel andere televisies wel werken met een Ziggo-smartcard en een CAM module (zoals de Sony 4000-serie), garandeert Ziggo geen service voor de toekomst, wat in zou kunnen houden dat bezitters een nieuwe CI+ CAM module moeten aanschaffen.

Ergo, eind mei kunnen abonnees in het Ziggo verzorgingsgebied dus weer een afstandsbediening op de salontafel besparen. Bijna alle grote leveranciers van platte televisies bieden de interface voor DVB-C (cable) in hun nieuwe toestellen. Wie gebruik wil maken van interactieve tv van Ziggo is nog wel aangewezen op een externe decoder.

Update: Dit bericht plaatsten wij al in april dit jaar. Nu, na enkele maanden is het Ziggo alsnog gelukt om een definitieve leverdatum aan te geven voor de CI+ modules. Op 1 september zouden de modules definitief in de winkels moeten liggen. Hoewel sommige fabrikanten al schermen met compatibiliteit, heeft Ziggo de lijst van ondersteunende tv-toestellen vooralsnog niet vrijgegeven, maar verwacht dit later deze maand te kunnen doen.


EDITORS' CHOICE