NIEUWSPanasonic

Panasonic combineert Blu-ray en VHS


Redactie HiFi.nl | 18 maart 2009 | Panasonic

(Dit bericht verscheen eerder op AVBlog.nl)

Op zoek naar een Blu-ray speler, maar je wilt niet zomaar afstand doen van je VHS met daarop uren opnames van oude tv-series ? Panasonic heeft mogelijk de oplossing, met een Blu-ray/VHS combo.

De DMP-BD70V is een speler die Blu-rays af kan spelen, maar ook DVD’s, SD geheugenkaarten èn VHS banden. Wat nog interessanter is dat zowel dvd’s als VHS worden ge-upscaled tot 1080p resolutie.

Panasonic DMP-BD70V

Het klinkt vrij nutteloos dat Panasonic probeert om de lage kwaliteit videobanden probeert te verbeteren door middel van upscaling. Maar bij BPBS hebben ze de DMP-BD70V in actie gezien, en waren bijzonder verrast. Door het gebruik van een geavanceerd 3d comb filter in combinatie met Panasonic’s ‘Uniphier’ videoverwerking zorgt de BD70V dat er uit VHS tapes een opvallend goed beeld te halen valt. Niet zo goed als blu-ray, of een goede dvd, maar waarschijnlijk wel beter dan je dergelijke tapes ooit gezien hebt. Rijkere kleuren, scherpere randen, meer details… Niet iets wat je zomaar zou verwachten van het vrijwel uitgestorven formaat.

Panasonic DMP-BD70V

Panasonic VIERA cast

De specificaties van de blu-ray speler zijn alles behalve ouderwets: het is een BD-Live (Profile 2.0) speler met on-board verwerking van Dolby TrueHD en DTS-Master Audio. Met de functie VIERA CAST kan video vanaf het internet benaderd worden zoals Youtube; in Amerika kun je hier onder andere bij Amazon Video On-Demand mee gebruiken.

Lees verder op AVblog.nl

EDITORS' CHOICE