NIEUWSSharp

Het groene LCD scherm van Sharp

Redactie HiFi.nl | 08 maart 2009 | Sharp

Sharp introduceert een nieuwe telg uit de Aquos familie. De DH77 serie valt vooral op door een aantal milieuvriendelijke technieken. Geheel in lijn met de trends van vandaag, maar daar heeft Sharp dan wel een voorsprong op.

In de tijd dat plasma schermen nog populairder waren dan LCD schermen (met name vanwege het formaat), hield Sharp met de Aquos LCD schermen vast aan de ontwikkeling van het LCD scherm. Mede vanwege de gunstige ecologische prestaties.

Sharp Aquos DH77

Die voorsprong vertaalt zich in de nieuwe DH77 schermen. Meest in het oog springende bewijs is de "eco" knop op de afstandsbediening. Wanneer de gebruiker deze indrukt, schakelt het scherm automatisch naar een milieuvriendelijkere stand wat betreft achtergrond verlichting en stroomgebruik. Geen ingewikkelde menu`s, maar 1 druk op de knop.

Alle vier de modellen, variërend van een 32 tot 52 inch scherm, zijn dan ook bekroond met het EU-Ecolabel. Voor de rest vindt u de uitstekende prestaties die de Aquos schermen altijd brengen: een contrast ratio van 30.000:1, de mogelijkheid het scherm 15 graden te kantelen, drie 1.3 HDMI ingangen en een USB poort voor MP3 of JPEG weergave.


EDITORS' CHOICE