NIEUWSTeac

TEAC Introduceert Reference H600 serie

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2009 | Teac

(ingezonden mededeling)

Teac is sinds jaar en dag een specialist in compacte hifi apparaten. Met de nieuwe Reference H600 serie wordt dit weer bevestigd. De ingenieurs van Teac’s High End divisie Esoteric hebben zich er mee bemoeid en dan mag er wat verwacht worden.

De Reference H600 serie bestaat uit een stereo receiver AG-H600NT die niet alleen qua design maar zeker vanwege zijn techniek als modern kan worden omschreven. Naast de analoge AM/FM tuner en de good old draaitafel ingang heeft u de beschikking over internetradio en streaming audio. Zelfs over DAB en DAB+ beschikt deze kleine geweldenaar. Verbind de AG-H600NT door middel van WLAN of ethernet aansluiting en de wereld, met meer dan 10.000 programma’s, ligt voor u open. Met het optionele Docking-station DS 20 kan ook uw iPod deel uitmaken van het geheel. Een 2 x 90W Class D MOSFET Power Controlling versterker met een letterlijk zware ringkerntrafo  heeft controle over elk type luidspreker.

Van de  CD-speler PD-H600 mag, gezien de expertise van Esoteric, veel verwacht worden. De speler speelt CD-DA, CD-R/RW, MP3 en WMA discs. Een D/A converter van Burr Brown (PCM 1796, 24bit/192 kHz Delta-Sigma) en 8-voudige oversampling met zeer hoogwaardige opamps in het analoge deel zeggen veel over de te verwachten klankkwaliteit.

En dan het oog. De apparaten zijn zeer compact, slechts 290 mm breed, 102 mm hoog en 320 mm diep. De behuizing is geheel van zwart geborsteld aluminium waarbij ook aan een zware bovenplaat is gedacht. De bedieningselementen zijn zo minimalistisch als mogelijk gehouden. De prachtig blauwe verlichting kan naar wens gedimd worden.

Bij de receiver wordt een passende systeemafstandsbediening bijgeleverd.

Winkelprijzen:  
AG-H600 NT 949 euro
PD-H600 649 euro
DS20 54,95 euro


EDITORS' CHOICE