NIEUWSFinal Audio

Final Wide Radiator HD 2.01


Redactie HiFi.nl | 18 februari 2009 | Final Audio

(Ingezonden mededeling)

Het Nederlandse Final Sound Solutions presenteert haar nieuwste ontwikkeling: de Wide Radiator HD 2.01 Home Entertainment systeem. De naam van dit systeem is compleet en veelzeggend: Wide Radiator heeft betrekking op de extreem brede audio-uitstraling van de luidsprekers.

2.01 staat voor de HDvs multi-receiver welke staat voor Final Sounds high definition virtual surround sound technologie met 2 voorspeakers, 0 center speaker en 1 subwoofer. Deze virtual surround HD multi-receiver met een ingebouwde 75W klasse D versterker, tuner, cd/dvd-speler, mp3 aansluiting, HDMI in & out, maakt gebruik van Dolby virtual surround DSP en staat volgens Final garant voor een geweldige virtuele audio-ervaring.

Het systeem wordt gecompleteerd door de Subwoofer S95, welke zorgt voor een perfecte match met de HDvs multi-receiver en de Wide Radiator luidsprekers. De subwoofer heeft een 8 inch down firing driver. Alle filter settings, zoals high pass filter, cross over, phase control, high pass, mid base equalizer en full base management, zijn geïntegreerd in de HDvs Multi-receiver.

Dit systeem is volgens de fabrikant ideaal voor iedereen die de ervaring wil hebben van een complete surround sound in zijn of haar eigen huiskamer voor zowel muziek als huisbioscoop, zonder de ergernis om vijf speakers met bijbehorende kabels in huis te hebben staan.

Plug and play

Het instellen van het Final VSS systeem is zeer eenvoudig. Nadat de twee luidsprekers, de subwoofer en de televisie op de HDvs Multi-receiver aangesloten zijn, leidt het slimme On Screen Display (OSD) de gebruiker door het configuratie proces. De instellingen op de receiver zijn reeds voorgeprogrammeerd voor gebruik in combinatie met de Wide Radiator en de subwoofer S95 van Final Sound. De gebruiker hoeft slechts de luidsprekers en de subwoofer aan te klikken in het menu en de HDvs receiver zorgt voor een perfecte akoestische instelling en daarmee voor een sublieme geluidservaring.

Prijs en beschikbaarheid

Het Final Sound Wide Radiator HD 2.01 Home Entertainment Systeem, waarbij alles gemakkelijk in 1 overdoos is verpakt, is vanaf nu voor ca. 1.500 euro bij de betere vakhandel te verkrijgen.

EDITORS' CHOICE