NIEUWSThemescene

Optoma’s Themescene HD82 Projector; Full HD in optima forma


Redactie HiFi.nl | 10 februari 2009 | Themescene

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, 10 februari 2009 - Optoma heeft tijdens Integrated Systems Europe 2009 (ISE) in de Amsterdam RAI haar nieuwste aanwinst op het gebied van Full HD Home Cinema gepresenteerd. De Optoma Themescene HD82 is het vlaggenschip in Optoma’s Home Cinema line-up. De projector levert haarscherpe beelden met een volwaardige HD-resolutie (1080p), kent een lichtopbrengst van 1300 ANSI Lumen en heeft een contrastverhouding van 20.000:1. Dit alles is mede mogelijk dankzij de nieuwste DarkChip3 van Texas Instruments.


 
Pure Engine
Met de zogenaamde Pure Engine toepassingen van Optoma als kloppend hart in de HD82 zorgt deze projector voor meer detail, heldere kleuren en een rustiger beeld. De Pure Engine is onder te verdelen in drie afzonderlijke technologische hoogstandjes; Pure Motion, Pure Colour en Pure Detail die ieder hun bijdrage leveren aan een rustige en realistische projectieweergave.
In veel gevallen gaan heftige actiescènes met snelbewegende beelden ten koste van de scherpte van het beeld en treden regelmatig ongewenste effecten als flikkerende lijnen op. Pure Motion voorkomt dit en zorgt onder iedere omstandigheid voor een helder beeld met vloeiende bewegingen. Een ander veelvoorkomend probleem bij projectie is dat kleine nuances in kleur nogal eens verloren gaan. Pure Colour zorgt voor ontelbare nuances per kleur en levert een gedetailleerd en levendig beeld. Dit wordt tevens mogelijk gemaakt door het gebruik van de Philips VIDI lichttechnologie, welke zorgt voor een extreem natuurlijke kleurweergave. Pure Detail tot slot voorkomt de vorming van kartelrandjes; een veelgehoord probleem bij met name de diagonale lijnen in de projectie. Een ingenieus algoritme voorkomt de vorming van deze kartelrandjes en zorgt voor haarscherpe projectie van de meest veeleisende beelden.
 
Een rust voor het oog
Wat bij projectie met de HD82 direct opvalt is het rustige beeld. Dit in combinatie met fluisterstille ventilatie van de projector doet je compleet vergeten dat je naar een projectie kijkt. Ook het feit dat de HD82 HD beeld met 24 beelden per seconde kan projecteren, draagt bij aan de relatieve rust van het beeld. Aangezien de meeste films in 24 beelden per seconde worden opgenomen is dit geen overbodige luxe voor een Home Cinema projector. Met Pure Shift is de HD82 tevens eenvoudig in hoogte en breedte verstelbaar; dit systeem zorgt ervoor dat de lens het beeld horizontaal en verticaal kan bijstellen (lens shift) zonder de projector te verplaatsen, terwijl de kwaliteit van het beeld gewaarborgd blijft.
 
Verkrijgbaarheid
De Optoma HD82 zal vanaf heden verkrijgbaar zijn in Benelux tegen een consumentenadviesprijs van 2.999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE