NIEUWSDALI

DALI LEKTOR Serie: Budget High-end?

Redactie HiFi.nl | 06 februari 2009 | DALI

(ingezonden mededeling)

Hoewel de nieuwe LEKTOR Serie luidsprekers precies tussen de DALI CONCEPT en IKON Series valt, is het niet zo dat LEKTOR een mengeling van die twee is. De nieuwe LEKTOR serie is volledig nieuw ontwikkeld, inclusief volledig nieuw chassis. Dat bij die ontwikkeling geput is uit de expertise die opgedaan is in de succesvolle IKON en MENTOR series is alleen maar logisch.

Compleet:
Met drie boekenplank (LEKTOR 1, 2 en 3), twee vloerstaande modellen (LEKTOR 6 en 8) en een actieve subwoofer (LEKTOR SUB) is bijna elke denkbare configuratie samen te stellen. Voeg daar ook nog aan toe de slimme LEKTOR LCR (deze kan ingezet worden voor links, center, rechts of surround en, dankzij de geringe diepte met slimme ophangmogelijkheden zowel vertikaal als horizontaal aan de muur bevestigd worden) en de mogelijkheden zijn eindeloos, of het nu om stereo of een volledige surround opstelling gaat.

Techniek:
Ook bij de LEKTOR Serie zijn de typische DALI kenmerken terug te vinden. Zo maken de bas/middentonen units gebruik van houtvezel conussen met een “low-loss” ophanging. In combinatie met zorgvuldig afgestemde bas reflex poorten zorgt dit voor een dynamisch, diep en tegelijkertijd gecontroleerde laagweergave.

De hoge tonen unit maakt gebruik van een ultra-lichte dome van 28mm voor precieze en gedetailleerde weergave. Het massieve aluminium paneel waarop de tweeter gemonteerd is, zorgt voor extra stabiliteit en koeling. Het wisselfilter met hoogwaardige componenten zorgt voor een naadloze integratie van hoge- en lage tonen units. Daarbij wordt de impedantie zo lineair mogelijk gehouden wat maakt dat de LEKTOR luidsprekers ook voor bescheidener versterkers geschikt zijn.

Erkenning:
Al snel na de introductie van de nieuwe serie kende het toonaangevende Engelse blad “What Hi-Fi” de DALI LEKTOR 1 de Award toe van “Best stereo speakers £150-£250” voor 2008. Inmiddels zijn bijna alle modellen uit de LEKTOR serie leverbaar, naar keuze afgewerkt in de kleuren zwart of licht walnoot.


Prijzen:

De prijzen - per stuk - varieëren van 169 euro voor de LEKTOR 1 tot 669 euro voor de LEKTOR 8. De LEKTOR SUB heeft een adviesprijs van 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE